ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Hållbart näringsliv

Städerna som drabbas hårdast av klimatförändringar

  • Amsterdam kommer trea på listan. Foto: Oleksandr Prykhodko

En ny rapport rankar de storstäder i världen som kommer att drabbas hårdast av klimatförändringar. 

Bangkok i Thailand är den stad som enligt rapporten bakom rankningen kommer att drabbas mycket hårt av klimatförändringar under perioden fram till år 2050. Höjda vattennivåer är enligt rapporten det allvarligaste hotet mot staden. 

På andra och tredje plats i rankningen placerar sig Ho Chi Minh-staden i Vietnam respektive Amsterdam i Nederländerna. 

En annan stad som anses ha höga klimatrisker är Kenyas huvudstad Nairobi vars temperaturer väntas öka med 2,31 grader Celsius till år 2050. Nairobi kommer enligt rapporten att ha ett helt nytt klimat och gå från ett tempererat klimat med varma somrar till ett tropiskt fuktigt klimat med höga temperaturer året runt. 

En viktig klimatrisk som pekas ut i rankningen är torka och vattenbrist. Här är det Melbourne i Australien som anses bli hårdast drabbat de kommande 30 åren. 

Rankningen har tagits fram av företaget Nestpick som är en digital plattform för lägenhetsuthyrning. I en kommentar skriver företaget att rankningen är gjord för att hjälpa plattformens användare att fatta välgrundade beslut när de väljer bostad.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer