Städerna som drabbas hårdast av klimatförändringar

En ny rapport rankar de storstäder i världen som kommer att drabbas hårdast av klimatförändringar. 

Amsterdam kommer trea på listan.
Amsterdam kommer trea på listan.Foto:Oleksandr Prykhodko

Bangkok i Thailand är den stad som enligt rapporten bakom rankningen kommer att drabbas mycket hårt av klimatförändringar under perioden fram till år 2050. Höjda vattennivåer är enligt rapporten det allvarligaste hotet mot staden. 

På andra och tredje plats i rankningen placerar sig Ho Chi Minh-staden i Vietnam respektive Amsterdam i Nederländerna. 

En annan stad som anses ha höga klimatrisker är Kenyas huvudstad Nairobi vars temperaturer väntas öka med 2,31 grader Celsius till år 2050. Nairobi kommer enligt rapporten att ha ett helt nytt klimat och gå från ett tempererat klimat med varma somrar till ett tropiskt fuktigt klimat med höga temperaturer året runt. 

En viktig klimatrisk som pekas ut i rankningen är torka och vattenbrist. Här är det Melbourne i Australien som anses bli hårdast drabbat de kommande 30 åren. 

Rankningen har tagits fram av företaget Nestpick som är en digital plattform för lägenhetsuthyrning. I en kommentar skriver företaget att rankningen är gjord för att hjälpa plattformens användare att fatta välgrundade beslut när de väljer bostad.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?