ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

SPP styr om fond i hållbar riktning

  • Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder. Foto: Hampus Andersson, Hampus Andersson (Di)

Fondförvaltaren SPP återlanserar fonden SPP Global Solution och ger den en ny hållbarhetsinriktning med fokus på FN:s globala hållbarhetsmål. 

Tanken är att fonden, som tidigare gick under namnet SPP Global Topp 100, ska dra ner på antalet bolag i fonden, från 100 till cirka 60-70, och att fonden ska fokusera på att investera i bolag som på ett tydligt sätt sitter på lösningar kopplade till de globala målen.

Tidigare fokuserade fonden på energibolag inom sol- och vindkraft. Nu breddas fokus till att innefatta investeringar inom mål 11: Hållbara städer, mål 6: Rent vatten och sanitet, mål 12: Hållbar konsumtion och produktion samt mål 3: Hälsa och välbefinnande. 

Enligt SPP innebär ändringarna att fonden kommer att bli mer aktivt förvaltad.

”Att investera hållbart på en global marknad är krävande, men nödvändigt för att vi ska få till ett skifte på global nivå. I botten av analysen ligger våra ambitiösa hållbarhetskriterier där vi exkluderar drygt 700 bolag. Genom att ha bland de högsta kraven i branschen reducerar vi risken i fonden samtidigt som vi kan plocka hem hållbarhetsarbetets hårda värden i form av avkastning”, säger Åsa Wallenberg, vd på SPP Fonder, i en kommentar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies