ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Skandia och SPP får gröna toppbetyg

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Skandia och SPP hamnar i topp i årets rankning av hållbara fondförsäkringar som varje år genomförs av Söderberg & Partners. 

I rankningen får Skandia grönt ljus för sina hållbarhetskrav i fondurvalet, sitt påverkansarbete, sitt utbud och sin kommunikation med spararna. SPP får grönt ljus för sina hållbarhetskrav i fondurvalet, sitt påverkansarbete och sitt hållbara fondförsäkringsutbud, men bara gult ljus för kommunikationen. 

De fondförsäkringsaktörer som hamnar i botten av rankningen är Nordnet, Avanza och Brummer. Söderberg & Partners analysrapport ”Hållbara fondförsäkringar 2020” identifierar fondförsäkringar som både väljer in och erbjuder hållbara fonder i fondförsäkringsutbudet. En fondförsäkring är ett pensionssparande där spararen själv kan välja vilka fonder pensionspengarna ska placeras i, till skillnad från exempelvis en traditionell pensionsförsäkring.

”Vi ser att fondförsäkringsbolagen fortsätter lägga resurser på att utveckla fondlistan, men är mindre benägna att ställa hårdare krav på fonders hållbarhetsarbete. Däremot har nästan alla fondförsäkringsbolag ett hållbarare fondutbud jämfört med förgående år.”, säger Lingyi Lu, ESG-ansvarig på Söderberg & Partners, i en kommentar. 

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer