ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

SAS: Våra hållbarhetsmål ligger fast

  • Foto: Berg-Rusten, Ole

Det långsiktiga hållbarhetsarbetet på SAS kommer att påverkas av hur konkurrenskraften i branschen utvecklas under och efter corona-krisen. Det säger SAS Sveriges hållbarhetschef Lars Andersen Resare till Aktuell Hållbarhet.

I dagsläget pågår SAS långsiktiga hållbarhetsarbetet som planerat, trots de senaste veckornas turbulens. 

”På kort sikt sker det naturligtvis drastiska förändringar i flera av våra hållbarhetsinitiativ då vi tillfälligt ställer in majoriteten av våra flygningar och permitterar personal”, säger Lars Andersen Resare till Aktuell Hållbarhet.

”Vad gäller exempelvis vårt ombord-koncept, där vi arbetar med mer hållbara material, samt mat och dryck, så är frågan kortsiktigt inte så aktuell längre med tanke på att vi tillfälligt slutat servera mat och dryck på majoriteten av våra flygningar.” 

Exakt hur hållbarhetsarbetet kommer utvecklas på lång sikt är enligt Lars Andersen Resare svårt att uppskatta med tanke på den extrema situation som SAS befinner sig i. Han säger dock att bolaget kommer att återuppta alla mål och initiativ så fort bolaget är igenom krisen. 

”Vår omställning kommer givetvis att påverkas av hur konkurrenskraften i branschen utvecklas. Men målen i vårt omställningsarbete, våra strategier och våra klimatmål ligger fast.” 

De större omställningsprojekt som SAS i dag arbetar med handlar om minskad klimatpåverkan, bland annat genom nya mer energieffektiva flygplan som ska levereras år 2023. Om dessa plan kommer att kunna levereras då säger Lars Andersen Resare sig inte kunna bedöma i dag. Däremot säger han att planen borde kunna levereras i tid för att SAS ska kunna nå sina klimatmål för år 2030.

Ett annat klimatprojekt är samarbetet med Preem kring mer hållbart flygbränsle. Lars Andersen Resare säger att det är svårt att bedöma hur mycket flygbränsle som kommer att behövas de kommande åren, men att samarbetet med Preem står fast och kommer att fortsätta.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer