ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Så vill Unionen påverka bolagens hållbarhetsarbete

  • Foto: Colourbox

Unionen lanserar nu ett digital stöd som ska hjälpa fackförbundets 35 000 förtroendevalda medlemmar att sätta press på sina företagets hållbarhetsarbete.

Det nya verktyget är uppdelat i tre delar. Den första delen förklarar vad hållbart företagande är och varför facket ska engagera sig i hållbarhetsarbetet. Den andra delen är ett analysverktyg där användaren kan identifiera svagheter och styrkor i sitt företags hållbarhetsarbete. 

”Analysverktyget är inspirerat av de metoder som hållbarhetsanalytiker använder för att bedöma hållbarhetsprestanda inför investeringar”, berättar Ann-Katrin Dolium, sakkunnig på hållbarhetsfrågor på Unionen, till Aktuell Hållbarhet.

Den tredje delen av verktyget ger information om vilka ramverk, regler och lagar som finns inom hållbarhetsarbetet. Här finns också Unionens, TCO:s, LO:s och Sacos gemensamma Agenda 2030-policy.

”Målet för Unionens hållbarhetsarbete är att skapa förutsättningar för våra förtroendevalda att påverka sina företags hållbarhetsarbete. Vi vill därmed bidra till förbättringar både i Sverige och internationellt. För att våra förtroendevalda ska kunna göra det krävs dels en förståelse för vad hållbarhet är och vilka hållbarhetsfrågor som vi på Unionen tycker är prioriterade”, säger Anna-Katrin Dolium.

Det nya hållbarhetsverktyget släpps i veckan och kommer bara vara öppet för Unionens förtroendevalda. Unionen hoppas dock att verktyget ska börja användas av flera fackförbund och organisationen ser också över vilka delar av verktyget som ska släppas öppet för allmänheten.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer