1515

Så vill Unionen påverka bolagens hållbarhetsarbete

Unionen lanserar nu ett digital stöd som ska hjälpa fackförbundets 35 000 förtroendevalda medlemmar att sätta press på sina företagets hållbarhetsarbete.

Foto:Colourbox

Det nya verktyget är uppdelat i tre delar. Den första delen förklarar vad hållbart företagande är och varför facket ska engagera sig i hållbarhetsarbetet. Den andra delen är ett analysverktyg där användaren kan identifiera svagheter och styrkor i sitt företags hållbarhetsarbete. 

”Analysverktyget är inspirerat av de metoder som hållbarhetsanalytiker använder för att bedöma hållbarhetsprestanda inför investeringar”, berättar Ann-Katrin Dolium, sakkunnig på hållbarhetsfrågor på Unionen, till Aktuell Hållbarhet.

Den tredje delen av verktyget ger information om vilka ramverk, regler och lagar som finns inom hållbarhetsarbetet. Här finns också Unionens, TCO:s, LO:s och Sacos gemensamma Agenda 2030-policy.

”Målet för Unionens hållbarhetsarbete är att skapa förutsättningar för våra förtroendevalda att påverka sina företags hållbarhetsarbete. Vi vill därmed bidra till förbättringar både i Sverige och internationellt. För att våra förtroendevalda ska kunna göra det krävs dels en förståelse för vad hållbarhet är och vilka hållbarhetsfrågor som vi på Unionen tycker är prioriterade”, säger Anna-Katrin Dolium.

Det nya hållbarhetsverktyget släpps i veckan och kommer bara vara öppet för Unionens förtroendevalda. Unionen hoppas dock att verktyget ska börja användas av flera fackförbund och organisationen ser också över vilka delar av verktyget som ska släppas öppet för allmänheten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?