ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Så ska implementering av TCFD:s riktlinjer underlättas

  • Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nu ska rapportering enligt TCFD:s riktlinjer öka – varför en guide tas fram för företagen. 

Mer än 600 organisationer står i dag bakom TCFD:s frivilliga riktlinjer för rapportering av klimatrisker. Men i en utvärdering har det visat sig att endast 38 procent av de 80 största bolagen nämner TCFD i sin redovisning. Ännu färre har gjort en gedigen redovisning i linje med de frivilliga riktlinjerna.

Den insikten har lett Climate Disclosure Standards Board, CDSB, och the Sustainability Accounting Standards Board, SASB, till att ta fram en praktisk guide för att komma igång med implementeringen av TCFD:s riktlinjer.

Guiden är uppbyggd med elva praktiska steg för att rapportering i linje med TCFD. Den bygger på CDSB:s ramverk och verktyg från SASB som följer TCFD:s riktlinjer. Bland annat används SASB:s industrispecifika standarder för hållbarhetsfaktorer med materiell finansiell påverkan, som underlättar för företag att samla in, strukturera och rapportera informationen.

”Guiden tar rekommendationerna från principer till praktik, för att öka användandet av TCFD:s rekommendationer och öka robustheten, överrensstämmelsen och jämförbarheten av informationen”, säger Mardi McBrien, vd för CDSB, i en kommentar.

Samarbetet mellan CDSB och SASB sker som en del av Better Alignment Project. Projektet drivs av Corporate Reporting Dialogue, en samling av de största aktörerna och ramverken inom hållbarhetsrapportering, som har gått samman för att underlätta företags rapportering av hållbarhetsrelaterad information som möter kapitalmarknadens och civilsamhällets behov.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer