1515

Så ska implementering av TCFD:s riktlinjer underlättas

Nu ska rapportering enligt TCFD:s riktlinjer öka – varför en guide tas fram för företagen. 

Foto:Fredrik Sandberg / TT

Mer än 600 organisationer står i dag bakom TCFD:s frivilliga riktlinjer för rapportering av klimatrisker. Men i en utvärdering har det visat sig att endast 38 procent av de 80 största bolagen nämner TCFD i sin redovisning. Ännu färre har gjort en gedigen redovisning i linje med de frivilliga riktlinjerna.

Den insikten har lett Climate Disclosure Standards Board, CDSB, och the Sustainability Accounting Standards Board, SASB, till att ta fram en praktisk guide för att komma igång med implementeringen av TCFD:s riktlinjer.

Guiden är uppbyggd med elva praktiska steg för att rapportering i linje med TCFD. Den bygger på CDSB:s ramverk och verktyg från SASB som följer TCFD:s riktlinjer. Bland annat används SASB:s industrispecifika standarder för hållbarhetsfaktorer med materiell finansiell påverkan, som underlättar för företag att samla in, strukturera och rapportera informationen.

”Guiden tar rekommendationerna från principer till praktik, för att öka användandet av TCFD:s rekommendationer och öka robustheten, överrensstämmelsen och jämförbarheten av informationen”, säger Mardi McBrien, vd för CDSB, i en kommentar.

Samarbetet mellan CDSB och SASB sker som en del av Better Alignment Project. Projektet drivs av Corporate Reporting Dialogue, en samling av de största aktörerna och ramverken inom hållbarhetsrapportering, som har gått samman för att underlätta företags rapportering av hållbarhetsrelaterad information som möter kapitalmarknadens och civilsamhällets behov.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?