ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Så mycket släpper storbolagens leverantörskedjor ut

En ökad andel förnybar energi i storbolagens leverantörsled skulle få en avsevärd påverkan på de samlade utsläppen från värdekedjan, enligt en ny studie.

Om leverantörerna till 125 kartlagda bolag skulle öka andelen förnybar energi med 20 procentenheter skulle det leda till en utsläppsreduktion på ett gigaton, det vill säga en miljard ton, koldioxid. Det visar en ny kartläggning från organisationen CDP, som undersökt hur större företag kan driva miljöarbete i leverantörsledet.

För att få med leverantörerna i utsläppsarbetet rekommenderar CDP företag att först fråga hur stor andel förnybar energi de har. 

Nästa steg är att uppmana leverantörerna att sätta mål om minst 20 procent förnybar energi. Därefter handlar det enligt CDP om att få med leverantörerna på att skicka starka signaler på omställning till marknaden och åta sig att nå 100 procent förnybar energi.

Kartläggningen visar även att frågan om förnybar energi har fått betydligt större genomslag i leverantörsarbetet än exempelvis frågan om avskogning.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer