ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Regeringen pressas inför FN:s klimatmöte

Inför FN:s klimatmöte i december, COP 25, pressas klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP) av riksdagsledamoten Jens Holm (V) att starkare driva klimatpolitiken framåt.

Enligt Parisavtalet behöver ländernas åtaganden om minskade utsläpp öka för att tidsplanen ska hållas.

”Hittills har Sveriges klimatbidrag (NDC) varit detsamma som EU:s, vilket i sig varit ett bidrag på fyra A4-sidor. På klimattoppmötet finns en möjlighet för Sverige att presentera en klimatpolitik som är ambitiösare och kompletterar EU:s klimatbidrag”, skriver Jens Holm i en interpellation till ministern.

Jens Holm vill nu veta vad den svenska positionen är inför klimatmötet och huruvida Sverige kommer att presentera ett nationellt klimatbidrag, alltså ett nationellt åtagande om minskade utsläpp, som går utöver EU:s.

Jens Holm vill också veta om Sverige kommer att verka för att ny teknik förs över till utvecklingsländerna i enlighet med klimatkonventionen och Parisavtalet samt hur mycket ny och additionell klimatfinansiering Sverige kommer att bidra med.

”Sverige skulle kunna vara det land som ser till att det här toppmötet tar viktiga steg framåt mot det målet. Om det ska hända behöver regeringen vara tydlig med en svensk ambitiös klimatposition inför klimattoppmötet i Madrid”, skriver Jens Holm.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer