1515
Annons

”Regeringen borde ta större ansvar för hållbara och fossilfria investeringar”

SPP, en av de ledande aktörerna på tjänstepensionsmarknaden, är starkt kritiskt till hur regeringen hantera hållbarhet och krav på omställning till fossilfrihet i den kapitalförvaltning som regeringen har möjlighet att påverka. 

Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.
Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.Foto:Hampus Andersson, Hampus Andersson (Di)

I en debattartikel i Aktuell Hållbarhet uppmärksammar Staffan Hansén, vd SPP, och Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder, vad de uppfattar som stora brister i kapitalförvaltning kopplad till statliga institutioner. 

”Många beslut om pensioner och kapitalförvaltning inom eller på uppdrag av staten fattas med bristande hållbarhetskrav. Fossilfria pensionsfonder och kapitalförvaltning inom alla statligt ägda och styrda verksamheter skulle kunna göra stor skillnad för att nå målen i Parisavtalet, och ligger i linje med de politiska mål som fastställts.” skriver SSP:s ledning i debattartikeln.

Staffan Hansén och Åsa Wallenberg konstaterar att många miljarder av statligt kontrollerat kapital ligger i bolag vars verksamhet enligt dem går i rakt motsatt riktning mot den Sverige och världen behöver gå i. De skriver vidare: 

”Ofta hamnar fokus på AP-fonderna, och enligt Naturskyddsföreningens rapport Fossilfria pensioner 2020 hade AP-fonderna 1-4 vid årsskiftet tillsammans investeringar i 89 av världens 200 största bolag med verksamhet inom fossil energi. Men sannolikt är felriktade investeringar sett till regeringens klimatmål ett större problem i statliga bolag, stiftelser och myndigheter som får mindre uppmärksamhet. De olika besluten är fattade långt ned i myndigheter, stiftelser och bolag där klimathänsyn kanske haft låg prioritet, och frågan inte väckts.”


Innehåll från RCO SecurityAnnons

Passersystem är en säkerhetsfråga – det här är viktigt att tänka på

Ett uppdaterat och pålitligt passersystem är en central del av säkerheten i en fastighet‚ men det är också viktigt att inte kompromissa med öppenheten och tillgängligheten. RCO Security lyfter essentiella aspekter att ha i åtanke när det är dags att uppgradera passersystemet.

– Det är otroligt viktigt med en flexibel lösning – annars kan det bli kostsamt, säger Claes Gustafsson, Key Account Manager på RCO Security.

Oavsett vilken storlek fastigheten har, eller antalet personer som ska ha tillgång till den, så är det viktigt att skapa en trygg och öppen miljö – och det börjar med passersystemet. Processen att välja system kräver dock vissa förberedelser. 

– Det finns en hel del att tänka på innan man installerar ett nytt passersystem. Det första man behöver fråga sig är: hur ser den befintliga infrastrukturen ut? Därefter vet man oftast vanligtvis hur man ska gå vidare, men oftast behöver man experthjälp, menar Claes Gustafsson.  

RCO Security är en svensk tillverkare vars fokus ligger på passersystem med integrerat inbrottslarm för den nordiska marknaden. I kundbasen syns allt från bostadsrättsföreningar till sjukvård, handel, industri och kommun. Ju fler personer som ska vara involverade i systemet, desto viktigare är det med ett säkert och flexibelt passersystem.

– Våra system erbjuder den högsta krypteringsnivån på marknaden, säger Claes Gustafsson.

Vikten av öppna och skalbara system

Optimalt är att använda sig av ett öppet system. Det innebär att andra automatiserade lösningar – såsom larm- eller personaldatasystem – kan integreras i passersystemet. Det ger en bättre överblick och förenklar även delning av data och information mellan de olika systemen. En annan viktig aspekt är att välja ett system som kan byggas på, allt eftersom behoven tillkommer.

– Genom att erbjuda system som är såväl öppna som skalbara tillåts våra kunder att bygga ut passersystem i sin egen takt, om de med tiden vill utöka med till exempel inbrottslarm, porttelefon eller grafisk presentation. Ett flexibelt system hanterar dessutom förändringar i arbetsuppgifter och behörigheter, avslutar Claes Gustafsson. 

Om RCO Security

RCO Security AB utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Vårt erbjudande karaktäriseras av god kvalitet, hög tillgänglighet och innovation. Genom närhet till våra kunder skapar vi en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Öka säkerheten med digitala dörrlås i hela fastigheten

 

Mer från RCO Security

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?