Annons

Regeringen bjuder in till klimatmöte

Sveriges regering kommer under våren att bjuda in till ett nationellt klimatmöte med svenska företag och fackföreningar, forskare, offentlig sektor och civilsamhället, skriver man på DN Debatt.

Foto:Maja Suslin/TT

Enligt statsminister Ulf Kristersson (M), energi- och närings­minister Ebba Busch (KD) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) ska mötet ska äga rum före sommaren och bygga på de färdplaner som tagits fram av Fossilfritt Sverige tillsammans med olika sektorer i näringslivet.

Regeringen ska i höst presentera sin klimathandlingsplan och lovar att där lägga fram ett långsiktigt arbete för hur Sverige ska nå sina nationella klimatmål till 2030 och 2045 samt åtaganden på EU-nivå. 

I början av året kommer regeringen också att presentera politiska reformer för att elektrifiera transporter och industrier, enligt ministrarna. Det handlar om förenklade och förkortade tillståndsprövningar, mer sol- och vindkraft samt mer kärnkraft. 

Regeringen beslutade vid sitt tillträde att lägga ned miljödepartementet. Sedan årsskiftet finns i stället nya klimat- och näringslivsdepartementet, med Ebba Busch som chef. 

Innehåll från MyntAnnons

Redovisningsbyrån tog digitalt kliv – “Sparar tid för oss och kunderna”

Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.
Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.

Istället för att lägga tid på att manuellt knappa in kvitton gick den svenska redovisningsbyrån över till automatiserade rutiner och processer. Med hjälp av en digital allt-i-ett-plattform frigör de nu tid och resurser både för sig själva och för sina kunder.

– I min roll som redovisningskonsult sitter jag ner med varje bolag individuellt och ser över vilka processer vi kan effektivisera. Där ser vi nästan alltid att det finns ett stort behov av att effektivisera just kvittoredovisningen, säger Alexandra Baresso som är redovisningskonsult på Elite Accounting.

Realtidskoll på redovisningen

Till sin hjälp använder byrån fintechbolaget Mynt, som erbjuder en allt-i-ett-plattform för utgiftshantering och bokföring. Med hjälp av smarta företagskort som skickar kvitton direkt in i bokföringen ges full insikt och kontroll över allt som spenderas, i realtid. Direktintegrationer med marknadens ledande bokföringssystem gör det till en smidig lösning, menar Lucas Lindholm, som är VD på Elite Accounting:

– Mynt sparar tid för oss, men även för våra kunder, då inte vi behöver sitta och knappa in kvitton manuellt. Kvitton kan smidigt och enkelt fotas, skickas in och så hamnar de direkt i bokföringen.

”Hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra”

Genom att digitalisera redovisningen kan Elite Accounting minska antalet arbetstimmar som läggs på administration och istället lägga större fokus på att skapa mervärde för kunderna. Det uppskattas från båda håll.

– Mynt hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra – det som våra kunder vill att vi gör, vilket är att lägga tid på det som kommer främja deras verksamhet bäst. Tjänsten har hjälpt oss att spara tid och pengar, men framförallt att positionera oss som en modern redovisningsbyrå, säger Alexandra Baresso.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera