Annons

Rapport: Långsiktighet skapar tillväxtpotential

Nio av tio företagsledare på stora organisationer anser att deras företag måste bli bättre på att fokusera på värdeskapande utanför de finansiella ramarna. 

Kortsiktig kapitalism måste bytas till långsiktig och hållbar tillväxt.
Kortsiktig kapitalism måste bytas till långsiktig och hållbar tillväxt.Foto:Lars Brundin

Det visar en rapport från organisationen International Integrated Reporting Council, IIRC, och kommunikationsbyrån Black Sun, som intervjuat 100 vd:ar på stora globala företag. Enligt IIRC och Black Sun visar svaren från bolagens vd:ar att det finns stora ambitioner om att bygga värden inom företagen på ett mer långsiktigt sätt.

”Kortsiktig kapitalism byts nu till långsiktig och hållbar tillväxt. Här måste företagen visa vägen”, säger Dominic Barton, ordförande för IIRC, i en kommentar.

I rapporten ”Purpose and Profit” uppger 82 av de 100 beslutsfattarna att det är viktigt att bredda fokuset på värdeskapande och 72 säger att det är viktigt att koppla finansiella mål till miljömål och mål för social hållbarhet. 82 beslutsfattare anser att en mer långsiktig planering skulle kunna öka företagets totala vinstpotential.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera