1515

Premiär: Se Di TV:s nya program om hållbara affärer

På onsdagen startar programmet Di TV Hållbarhet som skildrar det hållbara omställningsarbetet i det svenska näringslivet. Hållbarhet har blivit vardag för företagsledningar och hållbara investeringar växer sig allt större.

Di TV riktar ljuset på näringslivets hållbarhetsarbete. På bilden syns Martin Pei från SSAB och Di:s Alexandra Li Letterfors.
Di TV riktar ljuset på näringslivets hållbarhetsarbete. På bilden syns Martin Pei från SSAB och Di:s Alexandra Li Letterfors.

På onsdagen startar programmet Di TV Hållbarhet som skildrar det omvälvande omställningsarbetet i det svenska näringslivet.

Hållbarhet har blivit vardag för företagsledningar och hållbara investeringar växer sig allt större.

Dagens industri fokuserar på Hållbarhet i alla sina kanaler och nu är det dags för ett rörligt format i Di TV.

”Om ett företag vill vara långsiktigt framgångsrikt finns det inte lägre något alternativ till att kunna visa upp en hållbar affärsmodell, som både tillför samhällsnytta och som fungerar framgångsrikt även om 5–10 år. I takt med att näringslivets makt ökar måste företagsledarna ta ett allt större ansvar i utvecklingen av ett mer hållbart samhälle. Gör man inte det kommer det att vara svårt att hitta nya talanger att anställa om några år”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

I samarbete med tidningen Aktuell Hållbarhet arrangerades i höstas konferensen Hållbart Näringsliv och i samband med denna rankades de svenska bolagen efter hur de arbetar med affärsstrategisk hållbarhet.

I det första avsnittet i Di TV möter vi en av vinnarna i rankningen, Electrolux vd Jonas Samuelson. Vitvarujätten tog hem titeln ”Årets Hållbara företag” i kategorin för konsumtionsvarubolag.

Jonas Samuelson berättar om hur bolaget arbetar för att kraftigt minska bolagets koldioxidutsläpp och uppnå målen i Parisavtalet.

Även Billeruds vd Petra Einarsson gästar programmet och berättar om utmaningarna för förpackningsindustrin och hur den i större utsträckning ska ställa om från plast till kartong.

Dessutom besöker Di TV SSAB i Luleå och rapporterar om bolagets arbete för att tillverka kolfritt stål.

”Hållbarhetsarbete handlar i dag om hur bolagen ska kunna driva tillväxt och lönsamhet på lång sikt, inte om kostnader eller avkall på vinstmål. Här finns en del kompetensluckor och möjlighet för folkbildande tv”, säger Björn Rundström, nyhetschef Di TV.

Alexandra Li Letterfors är programledare och redaktör för Di TV Hållbarhet.

”Det görs så otroligt mycket inom näringslivet idag för att främja hållbarhet på olika plan, men mycket av detta kanske inte alltid syns utåt. Tanken med det här programmet är att synliggöra företagens arbete så att folk får en bättre förståelse för vad som görs i dag, och vad som kan göras för att skapa en mer hållbar verksamhet”, säger hon. 

Premiäravsnittet sänds klockan 11.30 på onsdagen. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?