Annons

Premiär för hållbart hederspris: ”Utmaningarna är stora och akuta”

För att lyfta näringslivets roll i hållbarhetsutvecklingen delar Di Gasell för första gången ut hederspriset Årets Impactgasell. Priset kommer att gå till ett bolag som, förutom att ha en stark tillväxt, också har ett positivt samhälls- och hållbarhetsavtryck, berättar juryordföranden Mikael Salo. 

De enorma skogsbränderna i västra USA är ett av tecknen på klimatförändringarna.
De enorma skogsbränderna i västra USA är ett av tecknen på klimatförändringarna.Foto:TT

Det är mot bakgrund av FN:s globala hållbarhetsmål som Di Gasell instiftat priset för att inspirera och möjliggöra framväxten av impactbolag i Sverige. 

”Klimat- och hållbarhetsutmaningarna är stora och akuta. Vi behöver den här typen av snabbväxande bolag för att hantera krisen och för att skapa lösningar. Det är de bolagen som impactpriset har fokus på”, säger Mikael Salo, juryordförande och chefredaktör för Aktuell Hållbarhet.

Bland Gasellföretagen finns flera spännande bolag som med sin verksamhet bidrar till minskad klimatpåverkan eller ökad social hållbarhet i samhället, tycker Mikael Salo.

”Framför allt på techsidan finns impactbolag med nya innovativa tjänster, bland annat inom delningsekonomi. Många företag har också börjat ta steget mot en allt mer cirkulär ekonomi. Den typen av bolag tror och hoppas jag att vi kommer få se bland finalisterna.”

Förutom att hylla framstående bolag i Sverige ska priset också bidra till att sätta standarden kring vad impact är. 

”Med i juryn sitter National advisory board of impact investing, en global organisation som arbetar fram definitionen av impact. Genom att sätta den här standarden hjälper vi affärsvärlden att förstå vad impact innebär och varför det är viktigt.”  

Mikael Salo, juryordförande och chefredaktör för Aktuell Hållbarhet.
Mikael Salo, juryordförande och chefredaktör för Aktuell Hållbarhet.Foto:Pax Engström Nyström för Bonnier News/Business Media

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?