ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Preem storsatsar på kommunikation inför rättsliga prövningar

  • Foto: Preem

Inför Miljööverdomstolens och regeringens kommande prövningar av Preems planerade utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil går företaget nu ut med en rad artiklar och informationsmaterial som beskriver hur den kritiserade utbyggnaden i själva verket är viktig för att rädda klimatet.

Sedan Preem i slutet av oktober meddelade att företaget skulle bli världens första klimatneutrala oljebolag år 2045 har utspelen avlöst varandra. 

Den 4 november gick Preem ut med pressmeddelanden om att undersökningen ”Solomonstudien 2018” rankar Preem som det oljebolag som har lägst koldioxidutsläpp i Europa. 

Den 7 november presenteras en artikel där Preem låter klubbordföranden för IF Metall, Cristian Mattson, prata om hur den kommande domstolsprövningen gör att han känner att hans arbetsplats är hotad och att produktion av miljöanpassade drivmedel är en överlevnadsfråga för Preem. 

Dagen därpå, den 8 november, presenterar Preem en tvärvetenskaplig grupp inom företaget kallad Nya möjligheter som undersöker vilka tekniker som krävs för att Preem ska kunna bli världens första klimatneutrala företag. 

Den här veckan har Preem gått ut med artikeln ”Sanningen om Preems utbyggnad i Lysekil”. Under rubriken ”Fakta: Det här handlar utbyggnaden om” berättar Preem här om att utbyggnaden ska göras för att producera svavelfri bensin och diesel som gör fartygstrafik mer miljövänlig och att utsläppen av koldioxid totalt sett kommer att minska om raffinaderiet byggs, även om punktutsläppen i Lysekil ökar.

Det mesta av det nya informationsmaterialet från Preem lanseras under vinjetten ”Insikt och kunskap” men har inte gått ut som ordinarie pressmeddelanden.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer