Annons
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

Preem storsatsar på kommunikation inför rättsliga prövningar

Inför Miljööverdomstolens och regeringens kommande prövningar av Preems planerade utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil går företaget nu ut med en rad artiklar och informationsmaterial som beskriver hur den kritiserade utbyggnaden i själva verket är viktig för att rädda klimatet.

Foto:Preem

Sedan Preem i slutet av oktober meddelade att företaget skulle bli världens första klimatneutrala oljebolag år 2045 har utspelen avlöst varandra. 

Den 4 november gick Preem ut med pressmeddelanden om att undersökningen ”Solomonstudien 2018” rankar Preem som det oljebolag som har lägst koldioxidutsläpp i Europa. 

Den 7 november presenteras en artikel där Preem låter klubbordföranden för IF Metall, Cristian Mattson, prata om hur den kommande domstolsprövningen gör att han känner att hans arbetsplats är hotad och att produktion av miljöanpassade drivmedel är en överlevnadsfråga för Preem. 

Dagen därpå, den 8 november, presenterar Preem en tvärvetenskaplig grupp inom företaget kallad Nya möjligheter som undersöker vilka tekniker som krävs för att Preem ska kunna bli världens första klimatneutrala företag. 

Den här veckan har Preem gått ut med artikeln ”Sanningen om Preems utbyggnad i Lysekil”. Under rubriken ”Fakta: Det här handlar utbyggnaden om” berättar Preem här om att utbyggnaden ska göras för att producera svavelfri bensin och diesel som gör fartygstrafik mer miljövänlig och att utsläppen av koldioxid totalt sett kommer att minska om raffinaderiet byggs, även om punktutsläppen i Lysekil ökar.

Det mesta av det nya informationsmaterialet från Preem lanseras under vinjetten ”Insikt och kunskap” men har inte gått ut som ordinarie pressmeddelanden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?