Annons

Peabs mångfaldschef: Chef är ett manligt kodat ord

Könsneutrala jobbannonser och en kartläggning av personalens bakgrund. Det är två saker med hög prioritet hos Peabs nya mångfaldschef, Julia Lundberg. 

”Vi måste påverka hela branschen”, säger hon som svar på hur bolaget ska nå högre jämställdhet. 

Julia Lundberg, chef för jämställdhet och mångfald på Peab, tycker att mångfald måste bli lika integrerat som ekonomi.
Julia Lundberg, chef för jämställdhet och mångfald på Peab, tycker att mångfald måste bli lika integrerat som ekonomi.
Julia Lundberg, chef för jämställdhet och mångfald på Peab.
Julia Lundberg, chef för jämställdhet och mångfald på Peab.Foto:Teodor Axlund
Foto:Fotograf Håkan E Bengtsson e best

Först och främst handlar jämlikhet om att ha ett rättviseperspektiv. Men det handlar också om affärsnytta. Det säger Julia Lundberg som sedan några månader är chef för jämställdhet och mångfald på Peab PEAB B -2,18% Dagens utveckling .

”Det är tydligt i forskningen att ökad mångfald, med inkluderingen på plats, ger ökad lönsamhet, större innovationskraft, lägre personalomsättning, ökat välmående, högre produktivitet. Det finns verkligen vinster att plocka hem.”

I bagaget har hon en utbildning i maskinteknik, men fastnade för ”det här med interpersonella relationer”. Till Peab gick hon för att hon tror att målen om ökad jämlikhet – i byggföretagets fall handlar det främst om jämställdhet mellan könen – i grunden kräver, och kan bidra till, en förflyttning på samhällelig nivå. 

”För att göra en intern förflyttning måste vi påverka hela branschen”, säger hon. 

Peab har i dag 49 procent kvinnor bland tjänstearbetarna, men inte alls lika hög andel bland yrkesarbetarna. Där – och bland högre chefer – ska Julia Lundberg nu lägga krutet för att nå förändring.

Konkret kan det handla om att arbeta annorlunda i rekryteringen för att minimera risken för omedveten bias. Exakt vad Peab ska göra är dock inte spikat ännu, nya metoder håller på att utvecklas. 

”Något vi redan gjort är att vi inlett samarbete med ett bolag som lär oss att använda ord som är mer könsneutrala i jobbannonser. Chef är mer manligt, ledare mer könsneutralt. Det gäller att använda ord som riktar sig till båda könen.”

Om jämställdhet just nu är den största frågan inom Peab, så är etnicitet den klart svåraste, enligt Julia Lundberg. 

”Den är svår i Sverige. Det enda vi egentligen kan göra är att med hjälp av SCB mäta utländsk bakgrund, men det man diskrimineras på är hudfärg, accent och språk. Med det sagt står en sådan mätning överst på dagordningen.”

Några siffror över hur det ser ut på Peab i dag finns inte, men Julia Lundberg gissar att det är som i samhället i stort, det vill säga en underrepresentation av personer med utländsk bakgrund. Detta trots att andelen är relativt hög på högskolor och universitet.  

Många bolag uttrycker att de är bättre på mångfald än på inkludering. Hur ska du se till att ni inte bara jobbar med D:et (diversity), utan även I:et (inclusion)?
”Generellt tänker jag att det ska vara tre saker på plats. En inkluderande kultur, ett inkluderande ledarskap och inkluderande arbetssätt och processer. Det ska vi trycka på mer i vår utveckling av ledare. Att man ska värdera olikheter högre, ha fokus på nyfikenhet och se att människors unicitet har ett värde. Det vill vi ska spridas ner till en inkluderande kultur.”

Målet måste väl någonstans vara att du och andra i din roll ska bli överflödiga? Om du får drömma, när når vi ett jämlikt samhälle?
”Jag har funderat på frågan, det är intressant. Det är uppmuntrande att medvetenheten ökar, men jag vet inte om praktiken ökar i samma takt. Målet är att det ska bli lika integrerat som ekonomi och arbetsmiljö och alltid vara på chefens agenda. Samtidigt är det ett arbete som aldrig kan sluta.”

LÄS MER: Nytt projekt ska bekämpa organisationers ”färgblindhet”

Prenumerera på Hållbart näringslivs nyhetsbrev och följ oss på Twitter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera