Nytt acceleratorprogram ska stötta svensk cleantech

Acceleratorn Sting startar programmet Accelerate Climate Action, för att stötta startups inom miljö och klimat. Deltar gör sju bolag inom bland annat klimatkompensering och CCS.

Flera av bolagen i det nya programmet vill minska utsläppen av koldioxid.
Flera av bolagen i det nya programmet vill minska utsläppen av koldioxid.Foto:Press.

Acceleratorn Sting erbjuder startupbolag inom specifika sektorer coachning och vägledning genom den djungel som kallas entreprenörskap. 

Nu startar de sitt nya program Accelerate Climate Action, där sju startupbolag, med tydligt fokus på klimatfrågor, blivit utvalda att ingå. I programmet ska entreprenörerna coachas för att bland annat höja sina bolags resultat. Ytterligare sju bolag har även valts ut till Stings andra program.

Läs mer: Investeringsrekord för svensk cleantech

”Det är en grupp väldigt spännande, innovativa startups! Innovation är avgörande för att kunna möta många av de utmaningar vi står inför i dag, särskilt klimatförändringarna. Förutom det stora fokuset på klimatet är vi också glada över att 12 av de 14 bolagen har team med både kvinnor och män,” säger Jonas Lindqvist, programansvarig för Sting Accelerate Climate Action.

Utöver att bolagen kan få en investering på en halv miljon kronor så får de tillgång till sektorspecifika mentorer och en coach som både utmanar och stöttar dem inom kritiska affärsområden.

”Klimatfrågan är extremt viktig just nu och vi har tyckt oss se det i att vi hade ovanligt många ansökningar i år vilket pratar för att det ligger bra i tiden.”

Ett av bolagen som valts ut till programmet är Planboo, som vill minska och ta bort utsläpp genom att bland annat investera i och plantera bambu.

”Koldioxidmarknaden behöver ”skakas om” då den är långsam och saknar transparens. Med hjälp av Sting kommer Planboo att locka likasinnade företag och investerare att skala en växtbaserad lösning som stöder mindre jordbrukare och samtidigt fångar koldioxid från atmosfären. Under de kommande fem månaderna kommer vi att effektivisera vår produkt så att företag och privatpersoner kan förstå och engagera sig i meningsfulla klimatåtgärder,” säger Freddie Catlow, grundare och VD för Planboo.

Sting grundades 2002 och har coachat över 300 startupbolag. Tillsammans har de en omsättning på över 3 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. 

Exempel på bolag som tidigare varit med i Stings program är Karma, Sellpy, Airmee och Surfcleaner.

”Det är kul att det är en så stor bredd på bolagen, allt från deeptech till användarbeteenden och cirkulär energi. De har redan hunnit prata om samarbeten mellan varandra så jag tror att det kommer bli en intressant vår,” avslutar Jonas Lindqvist.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ContentorAnnons

Contentor hjälper e-handeln att komma ur coronakrisen som vinnare

Coronapandemin har gjort att e-handeln ökat avsevärt och att företag vill starta e–handel i andra länder för att följa med i utvecklingen. Men många kämpar också med kostnadsbesparingar vilket gör det svårt att satsa på en internationalisering. Contentor är en content- och översättningsbyrå som är expert inom internationell e-handel med innovativa lösningar som hjälper företag att lyckas med expandering och digitalisering.

I och med restriktioner har människor behövt stanna hemma för att minska spridningen av coronaviruset. Det har inneburit att fler undvikit fysiska butiker och istället handlat över nätet. Rabie Salem, vd på Contentor, menar att det är mer läge än någonsin för företag att satsa på e-handel och på så sätt ta stora kliv.

– Vi har lösningen för handlarna som behöver SEO–texter för e-handel eller översätta en hemsida; dels eftersom vi kan ersätta många av processerna som tidigare gjorts manuellt, men även för att kostnadseffektivt kunna understödja en fortsatt expansion trots färre resurser och tuffare kostnadsbesparingar, säger Rabie Salem.

Erbjöd en lansering på 10% av den ursprungliga kostnaden

Contentor grundades 2007 då e-handeln började utvecklas i större skala. Det har gjort dem till experter på e-handelsbolagens innehålls- och översättningsbehov i över 13 år. Företaget har en stor kunskap om effektiva flöden som gör att kunderna snabbt når en bredare publik. Med hjälp av Contentors expertis kunde en kund snabbt gå in i ett nytt land med få kostnader. 

– Under början av pandemin blev vi kontaktade av en kund som såg en bra möjlighet att expandera i Finland. Vid första anblick skulle det kosta 1,5 miljoner kronor. Vi på Contentor kunde erbjuda en taktisk aspekt som bestod av mänsklig översättning och maskinöversättning. På så sätt kunde vi erbjuda en lansering på 10 procent av den ursprungliga kostnaden, säger Rabie Salem och fortsätter:

– Det spelar ingen roll för oss hur många länder man vill expandera i. Vi har hjälpt kunder expandera till flera marknader parallellt och det tar lika lång tid som när man gör det i ett land. Det här har gett våra kunder en möjlighet att vinna marknadsandelar under krisen.

Innovativa lösningar

Contentor erbjuder skalbart innehållskapande och experthjälp för att bygga en optimerad innehållstrategi med SEO i åtanke. Deras innovativa lösning för e-handlare är Optimised Return On Content Investment.

– Contentor hjälper företag att optimera sin investering på content. I vår approach i dag jobbar vi mycket med prioriteringar där vi kollar på kundens budget och anpassar investeringen efter det. Genom att prioritera vilka texter man kan lansera med och sedan följa upp det får man ut bästa möjliga resultat, säger Rabie Salem. 

Just nu arbetar Contentor med att bygga in det här i deras system, så att man datadrivet kan följa hur texterna fungerar på en hemsida och se vilka åtgärder som måste göras för att nå bästa resultat. Tanken är tjänsten ska erbjudas under 2021. 

Vill du läsa mer om Contentor? Klicka här

FAKTA: CONTENTOR

Contentor är en content- och översättningsbyrå. Med e-handelns unika krav i åtanke som snabba leveranser, SEO-anpassning och automatisering hjälper Contentor tusentals kunder. Några av Contentors kunder är Partykungen, Footway, Sportamore, CDON, Orkla, Gents, KitchenTime och Nordiska Galleriet.

 

Mer från Contentor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Contentor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?