ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Nya Zeeland gör klimatmål till lag

  • Foto: Thibault Camus

Nya Zeeland har lagstiftat att landets nettoutsläpp av koldioxid ska vara noll till 2050, i enlighet med målen för Parisavtalet.

Lagstiftningen klubbades igenom av parlamentet på torsdagen och ledamöter från båda sidor av den politiska skalan stödde beslutet.

Senast 2050 ska det vara stopp för utsläpp av fossila växthusgaser i landet, vilket motsvarar Parisavtalets mål. Under samma period ska jordbrukets utsläpp av metan minskas med 24—47 procent.

”Vi står på rätt sida av historien”, säger premiärminister Jacinda Ardern

Nya Zeeland är ett av 65 länder som lovat att uppnå noll nettoutsläpp av koldioxid, men alla har inte gjort det till lag.

Landet, som har knappt fem miljoner invånare, har också åtagit sig att all energiproduktion ska vara förnybar senast 2035.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer