ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Ny grön obligation från SBAB

  • Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Enligt SBAB rör det sig om den största gröna obligationen emitterad på den svenska marknaden och den i Sverige första säkerställda gröna obligation med bolån som säkerhet.  

Intresset för den nya obligationen har varit stort, uppger man: 

“Investerarkollektivet, som bland annat representerar svenskarnas pensionspengar, spelar en viktig roll för att sluta kretsloppet där både utlåningen och upplåningen är grön. Vi har som ambition att driva bostadsmarknaden i en mer hållbar riktning och detta ger oss goda möjligheter att få ännu bättre fart och större utväxling i det arbetet”, säger Klas Danielsson, vd SBAB, i ett pressmeddelande. 

SBAB vill med den gröna obligationen bidra till att Sverige når miljökvalitetsmålen där den totala energianvändningen i bostäder och lokaler ska minska med 20 procent till 2020 och med 50 procent till 2050.

“Att effektivisera och minska energiförbrukningen är en förutsättning för att vi ska lyckas uppnå Agenda 2030 med de globala målen för hållbar utveckling”, säger Malin Pellborn, hållbarhetschef SBAB.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies