Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

Nu sätter textilbranschen gemensamma klimatmål

Mode och textil brukar pekas ut som en av de branscher som har störst klimatpåverkan. Nu har svenska aktörer tagit fram gemensamma riktlinjer för klimatrapportering och klimatmål.

Foto:Borgen, Ørn E.

Över 40 svenska textil- och modeföretag har gått samman och redovisar nu gemensamt sina klimatutsläpp. I den första rapporteringen redovisas scope 1 och 2, där scope 1 utgör utsläppen från den egna verksamheten och scope 2 utsläppen från inköpt el och värme. 

Målet är att branschen redan nästa år ska redovisa sina utsläpp i scope 3, det vill säga de utsläpp som sker hos ett bolags leverantörer och kunder. För textilbranschen kan det handla om allt från bomullsodling till tvätt och klädvård när ett plagg väl hamnat i kundens garderob.

Läs mer: Di granskar bolagens utsläpp i nytt klimatindex 

Branschen sätter även ett gemensamt mål på utsläppsminskningar i linje med målet att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader. 

Den branschgemensamma rapporteringen sker inom initiativet The Swedish Textile Initiative for Climate Action, Stica, som lanserades 2019 av H&M, Kappahl och Peak Performance i samarbete med Sustainable Fashion Academy. 

”Det här sätter en standard för hela branschen och visar vad som förväntas av textilbolag framöver. Alla företag redovisar enligt de riktlinjer som tagits fram gemensamt och som bygger på SBTI, GRI och Greenhouse gas protocol. Mycket arbete har handlat om att ta fram riktlinjerna”, säger Michael Schragger, talesperson för Stica.

Syftet med rapporten är även att bolagens klimatpåverkan blir transparent och jämförbar, vilket beskrivs som ett viktigt steg i företagens klimatomställning.

Hur svårt var det att samla en hel bransch kring klimatrapportering?

”Att redovisa scope ett och två är inte så svårt, nu har det mest handlat om att ta fram riktlinjerna. Att redovisa scope tre blir en större utmaning eftersom det handlar om hela värdekedjan och tillgången på data”, säger Michael Schragger.


Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?