ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Nordea-toppen lämnar efter tio år på banken

  • Sasja Beslik. Foto: Hampus Andersson

Hållbarhetsprofilen Sasja Beslik lämnar Nordea efter tio år på banken. Framför honom ligger en ny, ännu hemlig karriär. 

”Intresset för det jag gör är stort internationellt”, säger han.

Sasja Beslik, chef för Hållbara finanser, slutar på Nordea. Efter tio år på banken väntar i september en ny karriär. 

”Jag har utvecklat arbetet på Nordea och går nu vidare mot nya utmaningar. Det är kopplat till det jobb jag har gjort tidigare. Intresset för området och det jag gör är stort internationellt”, säger han utan att vilja ge närmare detaljer om vad som komma skall. 

Nordea är, framhåller Sasja Beslik, en fantastisk plattform på nordisk och europeisk nivå som har stora möjligheter att adressera hållbarhetsfrågor, både inom investering och inom utlåning. 

Innan Beslik kom till Nordea jobbade han med hållbarhetsfrågor på Banco/ABN AMRO och som konsult åt Världsbanken. Mycket har hänt på området under de år han varit verksam, konstaterar han. 

”Jag har jobbat med det här sedan 2004 och är en av pionjärerna. Området har utvecklats otroligt mycket de senaste tre, fyra åren. Jag tror att nästa tre, fyra år kommer det att bli ännu mer fokus på de här frågorna. Den finansiella sektorn är nyckeln i omställningen till en hållbar framtid”

Vem kommer efter dig på Nordea?
”Vi har byggt en bra infrastruktur internt och det finns talang som kan ta vid.”

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer