ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Nordea bäst i finanssektorn på att leva upp till sina hållbarhetslöften

  • Anders Langworth. Foto: Joey Abrait

Tisdag eftermiddag släpper Misum vid Handelshögskolan i Stockholm sin tredje utgåva av rapporten ”Walking the Talk”. Ett bolag som kommer bäst ut i sin bransch är Nordea.

Tisdag eftermiddag släpper Misum vid Handelshögskolan i Stockholm sin tredje utgåva av rapporten ”Walking the Talk”. Rapporten analyserar hur företag listade på Nasdaq OMX Stockholm Large Cap kommunicerar sitt hållbarhetsarbete och hur väl de lever upp till vad de kommunicerar. Ett bolag som kommer bäst ut i sin bransch är Nordea.

Anders Langworth, tillförordnad hållbarhetschef på Nordea, anser att ett tydligt och uttalat stöd från ledningen, fokus på branschöverskridande samarbeten och en kontinuerlig dialog med Nordeas affärsområden är tre faktorer som gör Nordeas hållbarhetsarbete effektivt och framgångsrikt.

”Att våra hållbarhetsexperter för en kontinuerlig dialog med affärsområdena bidrar till ökad förståelse för vad våra kunder efterfrågar och bidrar till ett hållbarhetsengagemang hos rådgivarna. Många frågar sig fortfarande varför en bank ska engagera sig i hållbarhet, så det finns ett behov av att förklara den potential som banker och andra finansiella aktörer har”, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Anders Langworth befinner sig för närvarande i New York där han deltog i lanseringen av principerna för ansvarsfull bankverksamhet, PRB, i söndags.

”Att 130 banker nu har signerat dessa är inget mindre än en milstolpe för hela branschen och personligen hoppas jag på att vi får se mer av den typen av globala samarbeten och tydliga ramverk.”

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer