Annons

Nordea bäst i finanssektorn på att leva upp till sina hållbarhetslöften

Tisdag eftermiddag släpper Misum vid Handelshögskolan i Stockholm sin tredje utgåva av rapporten ”Walking the Talk”. Ett bolag som kommer bäst ut i sin bransch är Nordea.

Anders Langworth.
Anders Langworth.Foto:Joey Abrait

Tisdag eftermiddag släpper Misum vid Handelshögskolan i Stockholm sin tredje utgåva av rapporten ”Walking the Talk”. Rapporten analyserar hur företag listade på Nasdaq OMX Stockholm Large Cap kommunicerar sitt hållbarhetsarbete och hur väl de lever upp till vad de kommunicerar. Ett bolag som kommer bäst ut i sin bransch är Nordea.

Anders Langworth, tillförordnad hållbarhetschef på Nordea, anser att ett tydligt och uttalat stöd från ledningen, fokus på branschöverskridande samarbeten och en kontinuerlig dialog med Nordeas affärsområden är tre faktorer som gör Nordeas hållbarhetsarbete effektivt och framgångsrikt.

”Att våra hållbarhetsexperter för en kontinuerlig dialog med affärsområdena bidrar till ökad förståelse för vad våra kunder efterfrågar och bidrar till ett hållbarhetsengagemang hos rådgivarna. Många frågar sig fortfarande varför en bank ska engagera sig i hållbarhet, så det finns ett behov av att förklara den potential som banker och andra finansiella aktörer har”, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Anders Langworth befinner sig för närvarande i New York där han deltog i lanseringen av principerna för ansvarsfull bankverksamhet, PRB, i söndags.

”Att 130 banker nu har signerat dessa är inget mindre än en milstolpe för hela branschen och personligen hoppas jag på att vi får se mer av den typen av globala samarbeten och tydliga ramverk.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera