Annons
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

NCC petar hållbarhetschefen – tjänsten försvinner

Profilerad hållbarhetschef får lämna jobbet när NCC omorganiserar arbetet.

NCC:s nu före detta hållbarhetschef Christina Lindbäck
NCC:s nu före detta hållbarhetschef Christina LindbäckFoto:NCC/Press

Med en omorganisation av hållbarhetsarbetet vill NCC nu föra ut frågorna närmare kunderna. Därför ska hållbarhetsarbetet integreras i hela verksamheten, samtidigt som rollen hållbarhetschef avskaffas.

”Ledningen har bestämt att hållbarhetsarbetet ska vara ännu mera kundnära, eftersom förväntningarna från kunderna ökar. Alla funktioner får ett tydligt ansvar för hållbarhet och exempelvis flyttas hållbarhetsrapporteringen till finance”, säger Maria Grimberg, kommunikationschef på NCC, till Aktuell Hållbarhet.

Enligt henne kommer övriga hållbarhetstjänster i företaget ta plats i olika funktioner. Dessutom ska NCC tillsätta en chef för hållbarhetskommunikation.

Hur ser du på risken att hållbarhetsarbetet försvagas när hållbarhetschefen försvinner?

”Ansvaret ligger nu tydligt i affärerna och hållbarhetsfrågorna får förhoppningsvis tydligare prioritet. Det här innebär en ny fas i arbetet där koncernledningen äger frågan och sätter målen.” 

Omorganisationen innebär att Christina Lindbäck lämnar byggföretaget efter nio år på posten som hållbarhetschef. 

”Jag ska nu reflektera över vad jag ska göra härnäst. NCC har haft ett framgångsrikt hållbarhetsarbete och utvecklar nu en ny strategi. Att integrera hållbarhetsarbetet kan generellt vara väldigt positivt, men det gäller att inte tappa några dimensioner. Vad det betyder för NCC är för tidigt att säga. Det kan vara rätt på sikt”, säger Christina Lindbäck till Aktuell Hållbarhet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?