Annons

Nasdaq startar nätverk för hållbara obligationer

Nasdaq lanserar ett nätverk för hållbara obligationer.  

”Grunden är att gröna obligationsutgivare och investerare kan mötas på en plattform, oavsett region, där mer information än tidigare ska finnas tillgängligt”, säger Fredrik Ekström, Europeisk chef för Nasdaq Fixed Income.

På Nasdaqs nya plattform kan information inhämtas om diverse olika hållbara obligationer.

”Som investerare får du en plattform där du kan se ett universum av hållbara obligationer. Det blir en global mötesplats”, säger Fredrik Ekström på Nasdaq.

På plattformen kommer det även finnas ett flertal olika datapunkter, något som kommer att underlätta för investerare att jämföra gröna obligationer, enligt Fredrik Ekström.

”I dag är det inte helt lätt att hitta hållbara obligationer för de investerare som bestämt sig för att ställa om och börjar investera i dem.”

Målet är att investerare och emittenter ska mötas på plattformen, vilket ska bidra till en bättre transparens och underlätta informationsinsamlingen vad gäller obligationerna.

”På så sätt bidrar det till att stimulera omställningen till ett hållbarare samhälle. Ett sätt att bidra och uppmuntra olika gröna projekt, miljövänliga transporter och fabriker exempelvis – i form av investeringar i gröna, hållbara obligationer”, säger Fredrik Ekström. 

Nätverket innehåller data från såväl Europeiska som Amerikanska obligationsutgivare. Nätverket kommer även att kontinuerligt expandera genom feedback från rådgivande forum, så kallade ”Advisory Boards”, framgår det av ett pressmeddelande. I dessa ingår bland andra Allianz Global Investors, Freddie Mac, SEB och Climate Bonds Initiative, för att nämna några.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?