ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Nasdaq startar nätverk för hållbara obligationer

Nasdaq lanserar ett nätverk för hållbara obligationer.  

”Grunden är att gröna obligationsutgivare och investerare kan mötas på en plattform, oavsett region, där mer information än tidigare ska finnas tillgängligt”, säger Fredrik Ekström, Europeisk chef för Nasdaq Fixed Income.

På Nasdaqs nya plattform kan information inhämtas om diverse olika hållbara obligationer.

”Som investerare får du en plattform där du kan se ett universum av hållbara obligationer. Det blir en global mötesplats”, säger Fredrik Ekström på Nasdaq.

På plattformen kommer det även finnas ett flertal olika datapunkter, något som kommer att underlätta för investerare att jämföra gröna obligationer, enligt Fredrik Ekström.

”I dag är det inte helt lätt att hitta hållbara obligationer för de investerare som bestämt sig för att ställa om och börjar investera i dem.”

Målet är att investerare och emittenter ska mötas på plattformen, vilket ska bidra till en bättre transparens och underlätta informationsinsamlingen vad gäller obligationerna.

”På så sätt bidrar det till att stimulera omställningen till ett hållbarare samhälle. Ett sätt att bidra och uppmuntra olika gröna projekt, miljövänliga transporter och fabriker exempelvis – i form av investeringar i gröna, hållbara obligationer”, säger Fredrik Ekström. 

Nätverket innehåller data från såväl Europeiska som Amerikanska obligationsutgivare. Nätverket kommer även att kontinuerligt expandera genom feedback från rådgivande forum, så kallade ”Advisory Boards”, framgår det av ett pressmeddelande. I dessa ingår bland andra Allianz Global Investors, Freddie Mac, SEB och Climate Bonds Initiative, för att nämna några.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer