ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Ministrar kan lösa låsta klimatförhandlingar

  • Från Sverige deltar klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP). Foto: Erik Simander/TT

Nu inledds förhandlingsvecka två vid klimatmötet i Madrid. Den senaste veckan har tjänstemän från nästan 200 länder förhandlat — hittills har de inte nått något genombrott.

Men nu tar sig ministrar från hela världen till förhandlingsrummet. Från Sverige deltar klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP).

En av förhoppningarna på mötet är att länderna ska kunna enas om hur de sista delarna av Parisavtalet ska kunna genomföras. Förra året ledde oenighet om hur utsläppshandel mellan länderna ska regleras till att frågan sköts upp till Madridmötet. Nu finns förväntningar på att ministrarna ska kunna reda ut frågan.

Under dagen håller även klimataktivisten Greta Thunberg presskonferens inför politikernas ankomst, en presskonferens som lär följas med stort intresse. På onsdag håller hon tal inför mötesdeltagarna.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer