1515
Annons

Träd ska ge Max klimatpositiva hamburgare

Som ett av de första företagen i världen väljer Max Burger nu att överkompensera för sina klimatutsläpp. Samtidigt startar Max plattformen Clipop, en samlingsplattform för produkter som kan anses vara verkligt klimatpositiva.

Trädplantering ska överkompensera Max CO2-utsläpp.
Trädplantering ska överkompensera Max CO2-utsläpp.Foto:Roald, Berit

Som ett av de första företagen i världen börjar hamburgerkedjan Max Burger nu överkompensera för företagets klimatpåverkan. Enligt företaget handlar det om världens första klimatpositiva hamburgare.

"Tanken är att när du äter våra hamburgare så minskar klimatgaserna i atmosfären", säger Max hållbarhetschef Kaj Török till Aktuell Hållbarhet.

Klimatkompensationen sker i form av trädplantering. Men i stället för att kompensera för 100 procent av företagets utsläpp ökar Max kompensationen till 110 procent. På så sätt anser Max sig skapa klimatpositiva produkter. Så långt Kaj Török vet är Max den första restaurangkedjan i världen som överkompenserar sina klimatutsläpp.

För att ett företag ska kunna prata om klimatneutralitet eller till och med klimatpositivitet är det förstås viktigt att företaget verkligen räknar med samtliga klimatutsläpp, dels från den egna verksamheten men också från underleverantörer och kundernas utsläpp i samband med köp. Här menar Max att företaget verkligen har täckt upp alla utsläpp, från så kallade scope 1 till scope 3.

"Vi har tidigare inte tagit ett lika stort scope, men nu har vi verkligen räknat med hela vår klimatpåverkan. Allt från lantbrukarens jord till gästens bord, gästens resor och så vidare. Vi täcker hela livscykeln för alla våra produkter. Det finns många företag som klimatkompenserar men de allra flesta företag tittar bara på scope 1 och ibland på scope 2. För oss är scope 1 och 2 bara några få procent av våra totala utsläpp."

Att överkompensera för sin klimatpåverkan medför givetvis en kostnad, men enligt Kaj Török är det förvånansvärt billigt.

"Hela kolbindningen, de 110 procenten, kostar oss ungefär en fjärdedels procent av vår omsättning. Visst blir det miljontals kronor varje år, men om det ökar vår försäljning med 1 procent så är det väl investerade pengar. Vi tror att våra gäster kommer att uppskatta att vi fixar klimatet åt dem."

I samband med att Max börjar överklimatkompenserar sin verksamhet har de letat efter andra företag som gör samma sak. Än så länge har de bara hittat ett annat företag – en liten bilpoolsverksamhet med åtta anställda i Nya Zeeland.

"Vi trodde ett tag att vi skulle bli först i världen med det här, vilket vi tyckte kändes konstigt. Men så hittade vi företaget Mevo på Nya Zeeland som har visat att de har klimatpositiva produkter genom att räkna på hela klimatavtrycket och gjort större klimatkompensation."

Nu startar Max Burger tillsammans med Mevo en samarbetsplattform för företag med klimatpositiva produkter under namnet Clipop.

Många pratar om klimatpositiva produkter men då är det ofta som en ambition eller så är det bara ett vagt försäljningsargument där man inte ser över hela livscykeln. Vi och Mevo har räknat på det och därför startar vi nu Clipop där vi vill samla världens klimatpositiva produkter så att konsumenter ska kunna hitta dem, säger Kaj Török.

Förhoppningen är att Clipop ska få fler företag att överkompensera sina produkter på riktigt.

"Under de sista åren har allt fler förstått att det inte kommer att räcka med att företagen blir klimatneutrala. För att nå klimatmålen måste vi börja ta bort koldioxid från atmosfären. Det är helt enkelt för sent att bara minska utsläppen. Företagen måste göra både och – minska utsläppen genom effektivisering och överkompensera för de utsläpp som ändå görs."

En fråga som många ställer sig är om trädplanteringen verkligen ger den klimateffekt som eftersträvas. Max arbetar genom Plan Vivo-certifierad klimatkompensation i samarbete med Zero Mission och Kaj Török säger att han har fullt förtroende för processen.

"Trädplantering är något företag har hållit på med länge nu. Branschen har gått igenom en rensningsprocess och vi har blivit av med de flesta av de fulmetoder vi tidigare ibland kunde se."

Klimatkompensation med trädplantering har ofta kritiserats. Bland annat har många sociala risker pekats ut, till exempel att fattiga jordbrukare blir av med sina försörjningsmöjligheter.

"Jag tycker inte heller att trädplantering är den ultimata kolbindningsmetoden. Därför är det väldigt spännande med de nya metoder som kommer nu. Vi är bland annat med i ett testprojekt med biokol i Skåne. Det är en bra teknik. Koldioxidklagring från biomassa, så kallad BECCS, är också spännande. Många pratar om BECCS som den enda möjliga lösningen på lång sikt, men den känns fortfarande lite som en science fiction-metod."

Om alla företag skulle överkompensera utsläppen från alla produkter, skulle det då finnas någon plats kvar på jorden att plantera träd? Enligt Kaj Török, som räknat en del på detta, så går det att täcka alla utsläpp från mänsklig aktivitet med trädplantering under ganska lång tid framåt.

"Det är svårt att ange exakt hur länge. Men vi pratar i varje fall om årtionden. Det är egentligen inte så konstigt då en fjärdedel av människans utsläpp kommer just från avskogning och att vi huggit ner vegetationen."


Innehåll från SEBAnnons

Fem steg för ökad ekonomisk jämställdhet

Sverige är i ett internationellt perspektiv långt framme när det gäller ekonomisk jämställdhet. Trots det äger kvinnor fortfarande generellt bara hälften så mycket som män, tjänar mindre och får lägre pension. Här tipsar SEB:s experter om fem steg för ökad ekonomisk jämställdhet som gynnar hela samhället.

Läs mer om SEB:s initiativ för ökad ekonomisk jämställdhet 

Ekonomisk jämställdhet är ett av regeringens jämställdhetspolitiska delmål och innebär att män och kvinnor ska ha samma möjligheter och villkor i fråga om betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut. Det omfattar även företagande, att kvinnor ska ha samma möjligheter som män att starta och driva företag som kan växa och generera en inkomst. 

– Vi är övertygade om att när män och kvinnor får samma möjlighet att äga, spara, investera och driva företag blir världen inte bara mer rättvis, den blir också mer framgångsrik och hållbar, säger SEB:s privatekonom Américo Fernández.

Utöver att kvinnor i dag generellt äger bara hälften så mycket som män, tjänar mindre och får lägre pension, har de svårare att få tillgång till finansiering när de startar företag, och det är mindre sannolikt att en kvinna blir tilltänkt som vd eller styrelseledamot än en man.

Några exempel:

 Enligt tankesmedjan Ownershift äger kvinnor i dag bara 32 procent av de privatägda aktierna, sett till värde. Kvinnor utgör endast 27 procent av de primära makthavarna bland alla bolag i Sverige. 

Kvinnor äger endast 15 procent av markarealen i Sverige, att jämföra med 39 procent för män. 

Kvinnor har också i genomsnitt 10 procent lägre lön än män, visar statistik från Medlingsinstitutet.

Även om utvecklingen går i rätt riktning, går det långsamt. Enligt beräkningar från SEB:s privatekonomer kommer det med de senaste årens utvecklingstakt att ta hundra år innan vi uppnår jämställda pensioner. 

Men hur gör man rent praktiskt för att öka den ekonomiska jämställdheten? Här är fem steg som kan göra stor skillnad.

Se över deltid

Eftersom deltidsarbete är vanligast inom kvinnodominerade sektorer, är det oftast kvinnor som missgynnas när det gäller pensionen. Med SEB:s deltidssnurra kan man se hur deltid påverkar pensionen och räkna ut hur mycket man behöver spara för att kompensera för deltid.

Öka ägandet

Ägande ger frihet. Genom medvetna val och nya tankesätt kan vi skapa ett mer ekonomiskt jämställt samhälle där fler kvinnor känner friheten i att äga och att kunna köpa bostad, börja investera eller starta företag.

Bygg upp ett sparkapital

Att ha tillgång till ett sparkapital ger autonomi och trygghet genom livet och en möjlighet att lämna dåliga förhållanden – allt från kärleksförhållanden till relationer med arbetsgivare. 

– Sparande och investeringar är därmed viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv, säger Emma Heikensten, senior hållbarhetsspecialist på SEB Investment Management.

Investera i fonder för jämställdhet

I dag finns ett växande antal fonder som investerar i bolag över hela världen som arbetar med jämställdhetsfrågor och som har attraktiv värdering på marknaden. Ett exempel är den nya 

SEB Global Equal Opportunity Fund. Fonden fokuserar på bolag i framkant när det gäller jämställdhetsarbete och inkludering.

Starta eget

Bara en tredjedel av Sveriges företagare är kvinnor. SEB vill främja kvinnligt entreprenörskap genom exempelvis rådgivning.

– Här finns en stor, outnyttjad potential för många spännande företag att växa fram. Om fler kvinnor startar eget gynnar det både svensk ekonomi och jämställdhet, samtidigt som fler nya och hållbara idéer kan bli verklighet, säger Belgin Alalinli, ansvarig för entreprenörer och startups, SEB.

Läs mer om SEB:s initiativ för ökad ekonomisk jämställdhet 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar kan både stiga och falla och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information, till exempel faktablad, informationsbroschyr och prospekt finns på seb.se.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?