Annons

Matbolag med potential: ”Alla har i princip exploderat första veckan på börsen”

Veganska bolag löser flera hållbarhetsmål samtidigt. Det menar Måns Ullerstam från investmentbolaget Kale United som riktar in sig på växtbaserade bolag. I Di TV:s program Hållbart näringsliv lyfter han särskilt fram två bolag: Else Nutrition och The Very Good Butchers. 

Foto:Brodie Frehlich (pressbild)

”Alla veganska bolag när de har börsnoterats har i princip exploderat första veckan på börsen”, säger Måns Ullerstam i programmet. 

Och hållbarhetscaset tycker han lyser igenom i princip alla bolag som riktar in sig på veganska produkter.

”Det är lite som en schweizisk armékniv. Man får alla verktyg på en gång. Det löser ofta miljöfrågor, det löser biologisk mångfald, det löser världshunger, och ett nummer av såna mål samtidigt.”

I Di TV Hållbart näringsliv lyfter Måns Ullerstam fram det kanadensiska bolaget The Very Good Butchers som gör köttersättningsprodukter. Enligt Kale United-grundaren är bolaget nästa generations Beyond Meat. 

LÄS MER: Norska jätten storsatsar på svenska tacos – siktar på miljardomsättning

”Svårigheten för bolaget är att massproducera, och det är deras nästa steg. De har tagit fram fantastiska produkter och deras nästa steg är att skala upp den produktionen så att den går att sälja globalt.”

Det andra bolaget Måns Ullerstam lyfter fram är Else Nutrition som producerar vegansk barnmat. Bolaget har stigit över 300 procent i år. 

”De är bara i början av sin resa. Riktningen kommer fortsätta vara uppåt på samma sätt. Men de kommer antagligen att gå i vågor, i olika faser baserat på när de rullar ut nya produkter på marknaden. ”

I programmet intervjuas även EAT Foundations vd och grundare Gunhild Stordalen och så testar programledaren Nike Mekibes nästa generations ost. Se mer i klippet nedan. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera