ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Maersk sparkar hållbarhetschefen och avvecklar hållbarhetsavdelningen

  • Foto: Patrick T. Fallon

Danmarks största bolag, Maersk, har i samband med ett sparpaket upplöst företagets hållbarhetsavdelning och avskedat hållbarhetschefen Annette Stube. 

Beslutet har väckt starka reaktioner inom den danska hållbarhetsvärlden då Annette Stube uppmärksammats för sitt arbete och Maersk de senaste åren har profilerat sig i hållbarhetsfrågor.

”Nu mister de sin strategiska tillgång och därmed kan Maersk på sikt förlora sin ledarroll inom hållbarhetsområdet, just när hållbarhetsarbete har blivit en nödvändighet och en viktig konkurrensfaktor”, säger Helene Regnell på konsultföretaget Lead Sustainability, till den danska affärstidningen Børsen.

Maersks ledning har även svarat Børsen varför företaget har upplöst hållbarhetsavdelningen.

”De senaste åren har vi tagit steg för att integrera hållbarhetsarbetet i hela företaget, dels för att få med hållbarhet i olika beslut och dels för att få med det i kunddialoger och den dagliga verksamheten”, skriver Søren Skou, vd för Maersk, i ett mejl till tidningen.

Omorganisationen innebär att de personer som tidigare jobbade på hållbarhetsavdelningen nu placeras på andra avdelningar i företaget.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer