Annons
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

Larmet på Greenpeace: ”Vi blir mobbade och förnedrade”

En giftig arbetskultur där mobbning, hot och utfrysning är vardag. Så beskriver anställda och före detta anställda den psykosociala arbetsmiljön på miljöorganisationen Greenpeace i Sverige.

Foto:Francisco Seco

”Greenpeace Sverige är en organisation som är genompräglad av mobbning och förnedring. Antalet utbrända är oerhört högt och det har inget med arbetsbörda att göra utan snarare på grund av mobbning, förnedringsretorik och svagt ledarskap”. Det skriver en person som arbetar på Greenpeace Sverige till Aktuell Hållbarhet

Isadora Wronski, tillförordnad chef på Greenpeace Sverige, säger till Aktuell Hållbarhet att Greenpeace Sverige tidigare har haft problem med den psykosociala arbetsmiljön men att detta nu till stor del är åtgärdat och att hon upplever att ”stämningen på kontoret i dag är bättre än någonsin”.

”Vi tolererar självklart varken mobbning eller hot. Vi har ett omfattande integritetspolicyramverk på plats sedan tio år tillbaka. Den policyn säkerställer att arbetsplatsen ska vara trygg och inkluderande. Just nu har vi heller inga pågående ärenden i vår visselblåsarfunktion.” 

De anställda som Aktuell Hållbarhet varit i kontakt med säger dock att visselblåsarfunktionen inte används för att folk är rädda.

LÄS MER: ”Situationen på Greenpeace är det absolut värsta jag sett” 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?