1515
Annons

Lämnade finansvärlden för investeringar som gör nytta

Med bakgrund i finansvärlden, ett uppstartsföretag och välgörenhetsarbete hamnade Agate Freimane hos stiftelsen Norrsken. Nu är hon en av fyra nyckelpersoner i den nya miljardfonden Norrsken VC, som fokuserar på impact-investeringar.

Agate Freimane (längst till höger) tillsammans med övriga tre general partners i den nya riskkapitalfonden Norrsken VC. Fr v Niklas Adalberth, David Frykman och Tove Larsson.
Agate Freimane (längst till höger) tillsammans med övriga tre general partners i den nya riskkapitalfonden Norrsken VC. Fr v Niklas Adalberth, David Frykman och Tove Larsson.Foto:Evelina Carborn
Agate Freimane (t h) tillsammans med Elsa Science vd Sofia Svanteson. Elsa Science är det första bolaget som den nya riskkapitalfonden Norrsken VC investerat i.
Agate Freimane (t h) tillsammans med Elsa Science vd Sofia Svanteson. Elsa Science är det första bolaget som den nya riskkapitalfonden Norrsken VC investerat i.Foto:Petronelle Halvorsen

När Klarna-grundaren Niklas Adalberth kände att framgångarna med betalningsföretaget inte gav honom fler kickar bestämde han sig för att växla spår i livet. Han startade stiftelsen Norrsken för att hjälpa tech-entreprenörer med affärsutveckling och finansiering.

Ungefär samtidigt bestämde sig Agate Freimane för att lämna Londons och New Yorks finansvärld och flytta med sin man till Stockholm. Där stötte hon på Norrsken och insåg att hennes tidigare erfarenheter skulle gå att kombinera.

”Det var ett aha-ögonblick och sedan jag insett att mina år i finansbranschen och erfarenheterna från en startup gick att kombinera för att skapa impact har jag aldrig längtat tillbaka till det gamla”, säger hon.

Under åren i London grundade hon dessutom den ideella organisationen Bright Mentors, som ska öka kunskapen om teknik och vetenskap bland elever i utsatta områden.

Under de tre år hon arbetat med Norrsken har impact-investeringar gått från att vara ett närmast okänt begrepp till att i fjol omnämnas som en av de hetaste trenderna på Wall Street.

”När vi startade investeringsverksamheten var det med ett blankt papper och de första investerarna var fyra unicorn-grundare i Daniel Wellington, Mojang, King och Klarna. De gav oss ett öppet mandat, men ville maximera samhällseffekterna genom att investera i tech-bolag”, minns Agate Freimane.

Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och nya fonder och investerare har intresserat sig nu för området.

”Det är bra, för vi slåss inte om att få en del av kakan utan för att den ska växa. Därför ser vi dem snarare som samarbetspartner än konkurrenter. I dag går mindre än en procent av allt kapital till impact-investeringar, men för att nå de 17 målen i FN:s Agenda 2030 skulle det behövas 16 gånger mer.”

Ändå har det inte varit alldeles enkelt att få med sig det institutionella kapitalet i den nya miljardfonden Norrsken VC, där Agate Freimane är en av fyra general partner tillsammans med bland andra Niklas Adalberth.

Hittills har fonden tagit in 640 miljoner i en första stängning och i samband med det avslöjade Adalberth att de inte ens lyckats komma förbi växeln hos vissa traditionella investerare när de ville presentera idén.

Enligt Agate Freimane beror det på att många fortfarande inte förstått att det går att kombinera finansiell avkastning med samhällsnyttan hos de så kallade impact-bolagen.

”Vi behöver fler framgångshistorier som kan vara förebilder och bevisa att det går att skapa både avkastning på investeringarna och impact. Vi som tillhör första generation av impact-fonder måste bevisa att det fungerar”, säger hon.

Innehåll från Mercuri UrvalAnnons

Metoden som framgångssäkrar din karriär

Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.
Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Inom rekrytering ökar kraven på att metoder som används är evidensbaserade, likabehandlande och skapar riktig nytta.

Mercuri Urval arbetar med en vetenskapligt baserad metod som slår knock på branschen.

– Vår metod bidrar till att framgångssäkra kandidatens karriär, säger Marcus Tingland.

Så fungerar det – läs mer om metoden här

Ledarskap handlar till stor del om att skapa vinnande strukturer. Och framgång beror på individens och organisationens förmåga att leverera resultat.

– Om organisationens kapacitet eller ledarskap inte motsvarar ställda krav löper man större risk att misslyckas, säger Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Istället för konventionella chefsrekryteringsmetoder sticker Mercuri Urval ut med en vetenskapligt baserad metod, som visat sig vara framgångsrik för såväl kandidater som kunder och medarbetare.

– Vi arbetar med urval och bedömning baserat på prediktion av framtida prestation, och detta kopplat till individens erfarenhet, förmåga och motivation. Vi utgår ifrån faktabaserade framgångsfaktorer. Metoden i sig är konsekvent och repeterbar, utfallet går att mäta och tål granskning. Vi är övertygade om att detta är framtiden för hela vår bransch.

Marcus Tingland konstaterar att uppdragsgivare ställer allt högre krav på rekryteringfirmornas förmåga att bedöma framtida prestation utifrån verkliga förutsättningar – generella modeller som allmänt beskriver personlighet och beteende som är standard att använda i branschen i stort svarar inte mot denna prövning.

– Vi ser att allt fler samarbetspartners ställer krav utifrån denna insikt baserat på egna erfarenheter från otillräckliga ledartillsättningar.

”Vilar på en evidensbaserad metodik”

Marcus Tingland pekar på studier som visar på en alldeles för låg kvalitet kopplat till det långsiktiga utfallet av ledarrekrytering.

– Vi angriper denna utmaning genom att objektivt mäta utfall och resultat men det förutsätter även att vi är rigorösa och konsekventa i vårt genomförande. Vi vilar på en evidensbaserad metodik som är systematisk, strukturerad och som tål granskning. Det intressanta med detta tillvägagångsätt är att det leder till mer kompetensbaserade urval och krav på att identifiera och möta kandidater utanför traditionella nätverk.

Hjälper er metoden till att faktiskt framgångssäkra karriären?

– Så är det absolut. Det är det vi brinner för och glädjande nog kan stoltsera med att vi gör i stort sett dagligen.

Tack vare metoden blir dessutom Mercuri Urval en mer attraktiv arbetsgivare, menar Marcus Tingland:

– De bästa och mest professionella människorna i vår bransch bryr sig genuint om resultat, ledarskap och organisationsutveckling. Hos oss erbjuds alla medarbetare en miljö och arbetssätt som bidrar till ett hållbart värdeskapande där kunden och kandidaten står i fokus.

Så fungerar det – läs mer om metoden här

Mer från Mercuri Urval

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercuri Urval och ej en artikel av Dagens industri

Vattenfall bygger ny vindkraft i Tyskland

Svenska Vattenfall får snurra igång tyskt havsbaserat vindkraftsprojekt. Projektet väntas ge fossilfri el till över en miljon tyska hushåll, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Foto:Vattenfall/Ties van der Horst

Den havsbaserade vindkraftsparken ska byggas 85 kilometer utanför ön Borkum på den tyska Nordsjökusten. År 2027 väntas den anslutas till det tyska elnätet och parken kommer då att ha en effekt om 908 MW årligen. Det motsvarar elkonsumtionen för över en miljon tyska hushåll.

Energijätten förvärvade det havsbaserade vindkraftsprojektet redan 2016, men nya upphandlingssystem gjorde att projektet auktionerades på nytt. Vattenfall använde sig då av företrädesrätten och behåller nu ansvaret för att utveckla parken.

”Vi är mycket glada över att ha fått kontraktet för detta projekt. Den snabba utbyggnaden av förnybar energi är nyckeln till att permanent minska Tysklands beroende av fossila bränslen”, säger Catrin Jung, chef för havsbaserad vindkraft på Vattenfall.

Vattenfall har sedan innan de tyska vindkraftsparkerna ”Dantysk” och ”Sandbank”.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera