1515
Annons

Kräftgång för jämställdheten på Stockholmsbörsen

Den 8 mars är det dags för det jämställda näringslivets årliga bokslut. På den internationella kvinnodagen ger vi på Di en årlig ögonblicksbild över fördelningen av manliga respektive kvinnliga vd:ar bland Stockholmsbörsens bolag, en tradition sedan 15 år tillbaka.

Foto:Stina Stjernkvist/TT, JANERIK HENRIKSSON / TT

 

År ett, 2007, var 1,9 procent av börsens vd:ar kvinnor. I dag, i en tid präglad av kritik mot alltför rigida krav på jämställdhet och så kallad ”woke capitalism”, ligger andelen på knappt elva procent, en minskning från fjolårets 12,5 procent.

I börsbolagens ledningsgrupper ser det något bättre ut, där ligger andelen kvinnor på en dryg fjärdedel. Andelen affärsområdeschefer ligger på 17 procent och i börsbolagens styrelser har kvinnliga ledamöter ökat från 34 till 35 procent, enligt stiftelsen Allbrights rapport i fjol.

Men även om jämställdheten i vissa sektorer tuffar på, är kvinnor en definitiv minoritet i andra branscher. Gruv- och stålnationen Sverige är ett av de främsta länderna vad gäller andelen kvinnor i stålindustrin, samtidigt ligger den fortfarande på under 20 procent, enligt SCB.

En alltför ensidig rekrytering är ett potentiellt hot mot innovationskraft och i förlängningen näringslivets gröna omställning, menar Maria Persson Gulda, teknisk chef på framtidsbolaget H2 Green Steel. Den tidigare McKinsey-konsulten får utnämningen Årets stjärnskott när Di i dag utser näringslivets tyngsta kvinnliga makthavare.

”Ska vi klara av omställningen behöver vi bredda rekryteringsbasen. Dels handlar det om att hitta tillräckligt många medarbetare men också om att hitta den bästa kompetensen. Jag tänker mycket på hur vi ska attrahera en så bred palett av människor som möjligt”, säger Maria Persson Gulda i en intervju med Di i samband med utnämningen.

Ska det svenska näringslivet kunna stå pall för framtidens utmaningar behöver all kompetens tas till vara. Fram tills vi är där kommer vi att fortsätta granska, debattera och på andra sätt lyfta fram jämställdhetsfrågan i näringslivet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?