1515

Köttmässan öppnar dörren för vegetariskt

IFFA, världens största mässa för köttindustrin, öppnar dörren för alternativa proteinkällor som växtbaserade produkter och laboratorieodlat kött.

Mässan, som startades av tyska slaktare på 1940-talet, har huvudfokus på den traditionella köttindustrin, men nästa gång den hålls riktar man sig även till aktörer inom den snabbt växande branschen för alternativa proteinkällor.

För att möta det ökande intresset från både utställare och besökare och skapa ett kunskapsutbyte har man inlett ett strategiskt samarbete med Förbundet för alternativa proteinkällor (Balpro), ett tyskt nätverk för företag och livsmedelsexperter som arbetar med alternativ till kött.

Mässans teknikdirektör Kerstin Horaczek säger i ett uttalande att ledningen är mycket glad för samarbetet och ser fram emot att nykomlingarna med sin expertkännedom ”kommer att göra ett viktigt bidrag till utvecklingen och samarbetet inom den globala livsmedelsindustrin”.

Mässan hålls i Frankfurt i maj 2022 med undertiteln ”Teknologi för kött och alternativt protein”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?