Klimatpaket godkänt i Tyskland

Överhuset i det tyska parlamentet har godkänt ett brett klimatreformspaket efter flera månaders diskussioner mellan förbundskansler Angela Merkel (CDU) och motståndare till reformerna.

Foto:Michael Kappeler

Klimatpaketet omfattar planer på att sänka tågpriser och höja flygskatter och kommer att träda i kraft den 1 januari. Flera delstater har satt sig emot åtgärderna med hänvisning till höga kostnader.

Genombrottet kommer efter att parlamentsledamöterna nått en kompromiss om högre priser på kol tidigare i veckan.

Tyskland siktar på att nå klimatneutralitet till år 2050, precis som EU.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?