ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Klimatförändringar i fokus i ny EU-budget

EU har enats om 2020 års budget, meddelar kommissionen i Bryssel. Klimatet kommer nästa år att uppta 21 procent av budgeten. 

Budgeten ”fokuserar resurserna på de prioriteringar som är viktiga för medborgarna: klimatförändringar, jobb, unga, säkerhet och solidaritet i unionen”, heter det.

Budgeten omfattar över 150 miljarder euro (mer än 1,6 biljoner kronor). Bland områdena som ökar i omfång finns kampen mot klimatförändringarna, som nästa år kommer att uppta 21 procent av budgeten.

Men den blir också ett slags bokslut. ”Det är den sista inom den nuvarande långtidsbudgeten och den sista som (EU-kommissionens avgående ordförande Jean Claude) Junckers kommission har föreslagit och förhandlat fram”, säger budgetkommissionär Günther Oettinger enligt kommissionens pressmeddelande.

Nästa långtidsbudget för unionen diskuteras för fullt, närmast av EU-ministrarna på tisdagen.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer