Kapitaljätten kräver mångfald – ”vi håller svenska företag ansvariga”

Kapitalförvaltarjätten Blackrock har lovat att trappa upp fokus på mångfald och kräver att bolag tar ett ledarskap kring både etnisk mångfald och kön. 

”Vi kommer att hålla svenska företag ansvariga”, säger Amra Balic, Europachef för ägarstyrning hos Blackrock. 

Amra Balic, Europachef för ägarstyrning hos Blackrock.
Amra Balic, Europachef för ägarstyrning hos Blackrock.Foto:Joey Abrait

När Blackrocks vd Larry Fink för ett år sedan skrev sitt årliga brev till världens företagsledare låg fokus på klimatet. Företag som inte redovisar sitt hållbarhetsarbete och sin klimatpåverkan – med sikte på Parisavtalet – på ett kvalitativt sätt är helt enkelt inte lämpliga investeringar, slog han fast. 

I december presenterade Blackrock sina senaste prioriteringar för ägarstyrningen. Åter låg fokus på hållbarhet, nu med ökade ägarkrav på mångfaldsområdet. 

”Vår uppfattning är att en bredd i personliga och professionella erfarenheter stöder en mångfald av tankesätt som bidrar till styrelsens effektivitet. Den här uppfattningen stöder vår övertygelse om att tonen från toppen spelar roll när företag ska utveckla arbetskraft som närmare avspeglar de kunder och samhällen som de tjänar”, skrev världens största kapitalförvaltare då. 

Nu utvecklar Amra Balic, Europachef för ägarstyrning hos Blackrock, resonemanget ytterligare i en intervju med Di. I ett mejl skriver hon att fokus historiskt legat på könsmässig mångfald när Blackrock röstat, eftersom det är den informationen som offentliggörs av bolagen. Men att man de senaste åren lyft vikten av mångfald i en vidare bemärkelse allt mer. 

”Vi har i vårt engagemang som ägare förespråkat att företagen offentliggör mer information om mångfald och representation hos styrelseledamöterna. Under 2021 ökar vi förväntningarna både vad gäller etnisk bakgrund och kön, med hänsyn tagen till lokala normer.”

Enligt Amra Balic kräver Blackrock att företagen under 2021 ska ”ta ett ledarskap” inom mångfald både vad gäller etnisk bakgrund och kön i såväl styrelsens sammansättning som bland medarbetarna. Detta ska ske i enlighet med lokala normer. 

”Vårt förstärkta fokus på etnisk och könsmässig mångfald i företagsstyrelser sker i stort mot bakgrund av vår möjlighet att agera genom att rösta mot styrelser som inte uppvisar mångfald 2022”, skriver hon. 

I exempelvis Storbritannien handlar det om att bolagen ska möta målen – eller sätta en plan för hur man ska möta målen – i det som kallas Hampton-Alexander Review (med mål om 33 procent kvinnor 2020) och Parker Review (som bland annat säger att alla berörda bolag ska ha minst en icke-vit person i styrelsen 2021). 

”Alla våra policys för ägarstyrning styr mot vårt åtagande att åstadkomma långsiktiga finansiella resultat. Allt handlar om att förespråka en sund bolagsstyrning och affärsmetoder som ger hållbar, långsiktig avkastning för våra kunder. Vi menar att mångfald hos styrelser och bland medarbetare bidrar till mer motståndskraftiga företag och ger bättre resultat över tid”, skriver Amra Balic. 

När förväntningarna inte infrias är Blackrocks vanligaste åtgärd att rösta emot styrelseledamöter. Enligt Amra Balic har man noterat en ”stor påverkan” då man röstat mot styrelseledamöter på grund av bristande mångfald.

”När vi röstade mot ledamöter på grund av brist på mångfald 2019, såg vi förbättringar i mer än 40 procent av bolagen som följande år ökade mångfalden i deras styrelser.”

Blackrock är i dag en av de största ägarna på Stockholmsbörsen. Men exakt hur svenska bolag påverkas återstår att se. 

”Precis som alla företag som vi har investerat våra kunders kapital i, så håller vi svenska företag ansvariga för att göra framsteg inom mångfaldsarbetet. Det sker inom ramen för ägarstyrningen och nyligen publicerade riktlinjer för röstningen.”

Aktuell Hållbarhet gjorde så sent som i november en kartläggning som visar att endast 6 procent av börsens hundra största bolag redovisar data kring etnisk mångfald bland anställda eller på chefsnivå. Enligt en kartläggning som Dagens industri presenterade i slutet av 2019 hade endast 6,4 procent av storbolagens styrelsemedlemmar som då var folkbokförda i Sverige utländsk bakgrund. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?