Annons

Japan ska stänga en stor del av sina kolkraftverk fram till 2030

Japan kommer att stänga 100 ineffektiva kolkraftverk fram tills 2030, enligt industriministeriet. Det skriver Nikkei Asian Review.

Kol på hög i Iwaki City, Japan.
Kol på hög i Iwaki City, Japan.Foto:Tomohiro Ohsumi

Det är en betydande siffra sett till att det existerar totalt 140 kolkraftverk i landet. Av dessa bedöms cirka 110 vara ineffektiva.

I dag står kolkraftverken för 32 procent av Japans energiproduktion, vilket är en hög siffra. Detta förklaras dock av att kärnkraftverken i hög grad är stillastående efter Fukushima-katastrofen.

Icke desto mindre har pressen ökat på Japans regering att göra sig av med förorenande energiframställning. Regeringen sade att vid en optimal energimix kommer kolkraften att ha en tio procent lägre andel på 26 procent år 2030. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?