Annons

Ibrahim Baylan tar plats i offensivt batteribolag

Ibrahim Baylan har gjort klart med sitt första uppdrag efter politiken. Han tar plats i styrelsen för ett nystartat bolag som bygger batterilager. En bransch han tror starkt på – trots hotet från kärnkraften. 

Ibrahim Baylan.
Ibrahim Baylan.Foto:Amanda Lindgren

Batteribolaget Ingrid Capacity, som grundades tidigare i år, har haft en intensiv rekryteringshöst där man lockat till sig personal från bland andra OX2, Ramboll och Sweco. Nu har bolaget, som delägs av fastighetsbolaget Engelbrekt, gjort klart med sitt mest namnkunniga förvärv. 

Den tidigare socialdemokratiska energi- och näringsministern Ibrahim Baylan kommer att från och med första december kliva in i styrelsen. 

”Jag lämnade politiken för exakt ett år sedan och har funderat länge på vad jag ska göra framöver. Jag vill fortsätta att göra något meningsfullt och har därför bestämt mig för att verka inom energi- och klimatomställningssektorn de närmaste åren”, säger Ibrahim Baylan. 

Ibrahim Baylan kommer att ha en rådgivande roll i bolaget.

”Det låter kanske inte så sexigt att sitta i styrelsen i ett bolag som sysslar med batterilager. Men jag tror att området kommer att spela en stor roll framöver. De skapar helt nya möjligheter för att göra energisystemet mer effektivt, flexibelt och billigare”, säger han.

Batterilager är en framväxande bransch i och med att antalet elbilsbatterier på marknaden ökar. När de gjort sitt i bilen har de tillräckligt med kapacitet kvar för att återanvändas för att stabilisera elnätet vid en ökad grad fluktuerande energiproduktion från exempelvis vindkraft.  

Även Harald Mix-ägda Polarium, med Anna Kinberg Batra i styrelsen, är verksamma på området. Men förutsättningarna i Sverige har ändrats under året. Den nuvarande regeringen har riktat in sig på kärnkraften som den stora lösningen på effektutjämningen.

”Batterilager kommer att vara viktigt ändå. Tillsammans med vattenkraften är det bäst för att reglera fluktuationer. Sedan kan kärnkraften agera som en bas i elproduktionen. Vi behöver utöka vår elproduktion också. Men det tar mycket längre tid att bygga.” 

Ingrid Capacity har i dagsläget påbörjat projekt på ett tjugotal platser runtom i Sverige. När de färdigställts till en investeringskostnad på 3,4 miljarder kronor kommer de att ha en kapacitet på 500 megawatt. Bland annat ska Sverige största batterilager med energikapacitet på 70 megawattimmar byggas i Karlshamn. Det motsvarar elkonsumtionen för omkring 70 hus under ett år. 

Planen är att bygga motsvarade två gigawatt lagring i Norden för omkring tio miljarder kronor de närmaste fem åren.

”Bolaget har en ambitiös plan i framför allt södra Sverige. Batterilagren kommer att mildra prisvariationerna där när de står klara.”

Innehåll från WorkoAnnons

Så tacklar ni kompetensbristen genom smartare rekrytering

Magnus Olofsson, CMO på Worko.
Magnus Olofsson, CMO på Worko.

När ett resursbehov dyker upp gäller det att snabbt fylla luckan med någon som både är kvalificerad och tillgänglig. Inom branscher med hög konkurrens om arbetskraften innebär det här en stor utmaning. Med en pipeline av kandidater blir det desto lättare.

Den vassaste utvecklaren i teamet slutar, någon annan går på föräldraledighet. Samtidigt drar företaget in ett nytt projekt. Rekryteringsprocesser sätts i gång för att möta behoven. Tyvärr kommer inte frukten att kunna skördas förrän långt senare. 

Worko såg problematiken med reaktiv rekrytering redan 2015. De valde att agera för att hjälpa sina kunder inom bygg och it, två branscher som pressas av kompetensbrist. Rekryteringsbolaget tog sikte på de passiva kandidaterna ¬– guldkornen som sitter på bra jobb men som kan tänka sig att byta efter avslutade projekt. 

– Eftersom marknaden ser ut som den gör måste företagen bli bättre på att bearbeta de passiva kandidaterna och ge dessa relevanta erbjudanden i rätt tid. Vi jobbar med uppsökande rekrytering i stor skala och bygger långsiktiga kandidatpipelines åt våra kunder, så att de kan rekrytera löpande. Vi är ensamma om att jobba på det här sättet, berättar Magnus Olofsson, CMO på Worko.

Rekrytering som bidrar till att uppfylla tillväxtmål

Workos pipelines fylls kontinuerligt på med kvalificerade kandidater, vars preferenser matchar arbetsgivarnas. Bedömning och matchning sker genom insamling av stora mängder data. Worko sätter sedan upp en kommunikationsplan för varje kandidat. Kontakten intensifieras när ”transferfönstret” närmar sig, för att kulminera i en intervjubokning när timingen är rätt. 

Pipelinen lägger grunden för en strategisk kompetensförsörjning som stöttar företagets tillväxtmål, menar Magnus Olofsson. 

– Om ett it-konsultbolag med 100 anställda vill växa med 25 procent på ett år måste de anställa 25 personer. Lägg sedan till deras personalomsättning på kanske 25 personer årligen, och vi landar i ett behov av 50 nyanställningar. Här handlar det om hundratals ”förstaintervjuer” och kontakt med tusentals möjliga kandidater, något som väldigt få arbetsgivare planerar för. Med en kandidatpipeline kan företaget räkna med ett stort inflöde av kvalificerade och tillgängliga kandidater, säger han.

Integrerad partner

Worko fungerar som en integrerad partner till företagens HR-avdelningar. Kontrakten med kunderna löper över minst tolv månader – en förutsättning för att kunna jobba långsiktigt.

– Många företag behöver ändra tankesätt. I stället för att enbart se till vilken kompetens som behövs här och nu, behöver de fundera på vilken kompetens som behöver vara på plats nästa år. För att lyckas med sin kompetensförsörjning är proaktiv rekrytering helt nödvändig, konstaterar Magnus Olofsson.

Vill du börja jobba proaktivt med rekrytering? Läs mer här. 

Om Worko 

Worko är en rekryteringspartner inom tech/it och samhällsbyggnad. Operativa i Sverige och Norge. Workos unika arbetssätt har resulterat i 10,000+ rekryteringar och två gasellutmärkelser. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Worko och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera