Annons
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

HM-gruppen sätter mål om positiv påverkan på biologisk mångfald

I samband med att WWF i dag släpper sin Living Planet Report 2020 berättar HM-gruppen att de har som ambition att ha en positiv nettopåverkan på den biologiska mångfalden.

”Vi vill förebygga och minimera vår påverkan på biologisk mångfald men vi vill också skydda och återställa den biologiska mångfalden”, säger Cecilia Strömblad Brännsten, chef för miljömässig hållbarhet på HM-gruppen, till Aktuell Hållbarhet.

HM-gruppen arbetar redan med frågan kopplat till bland annat klimatstrategin och den cirkulära strategin och har redan ett partnerskap med WWF där biologisk mångfald nu blir det tredje fokusområdet vid sidan av vatten och klimat. Ambitionen om nettopositivitet när det gäller biologisk mångfald är inte tidsatt.

”Vi kommer både ge stöd och påbörja projekt för att återställa naturen genom biologisk mångfald”, säger Cecilia Strömblad Brännsten.

I veckan berättade modeföretaget även att man ger ett fyraårigt bidrag till IPBES, FN:s plattform för att samla vetenskapen och politiken kring biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Det är dock hemligt hur mycket pengar det handlar om.

”Men jag kan säga att det är ett långsiktigt partnerskap och en långsiktig investering och är inte öronmärkt, men det är ett stöd som kommer vara viktigt för vårt arbete.”

Enligt Cecilia Strömblad Brännsten behöver arbetet inom ramen för Ipbes stärkas för att få till den vetenskapliga bas som krävs för att kunna sätta en tydligare global agenda när det gäller biologisk mångfald och naturliga ekosystem, på samma sätt som för klimatet.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?