1515
Annons

Hennes bok vill kasta ljus på företagens mångfaldsparadox

Författaren Sofia Falk beskriver sin nya bok Mångfaldsparadoxen som ett verktyg för såväl medarbetare som arbetsledare. ”Istället för att ta in konsulter blir arbetsgruppen experter och tar fram en handlingsplan själva”, säger hon.

Sofia Falk har arbetat med mångfald och inkludering i 15 år och bland annat varit rådgivare till FN och Sveriges regering.
Sofia Falk har arbetat med mångfald och inkludering i 15 år och bland annat varit rådgivare till FN och Sveriges regering.Foto:Peter Rutherhagen

Ett flertal studier har visat samband mellan mångfald och ökad lönsamhet. Mångfald på arbetsplatsen blir dessutom allt vanligare som underlag för chefsbonusar, visar en kartläggning gjord av PWC och London Business School. Det kan alltså tyckas vara en självklarhet att satsa på mångfald, men många organisationer gör ändå inte det

”Man tror ibland att mångfald är allt det som man kan läsa om i diskrimineringslagen, och det styr många organisationers arbete kring de här frågorna. Man pratar om synlig mångfald, det vill säga kön och etnicitet, och så lägger man insatser och prioriteringar efter det”, säger Sofia Falk.

Hon menar att många organisationer missar de positiva effekterna av mångfalden eftersom man bara satsar på synlig mångfald och inte osynlig mångfald, som innebär att man inkluderar de perspektiv och erfarenheter som kanske redan finns inom organisationen.

Är det inte viktigt med synlig mångfald, olika kön och etnicitet till exempel?

”Ja, det är superviktigt. Självklart påverkas våra perspektiv och erfarenheter av hur vi ser ut, var vi vuxit upp, våra privilegier. Om vi tar kvinnor och män som ett exempel, så har jag varit i så många organisationer som är väldigt nöjda över att ha jämn fördelning av kvinnor och män. Men alla har vuxit upp i samma land och har en liknande socioekonomisk, professionell och akademisk bakgrund. Då får man inte den mångfald som leder till innovation, nya kundgrupper, marknadsförståelse och effektivitet. I en verksamhetskontext behövs en mångfald av perspektiv, erfarenheter och slutledningsförmågor.”

Sofia Falk har arbetat med mångfald och inkludering de senaste femton åren, och inspirationen till boken kom från de insikter hon samlat på sig under sin karriär. Hon menar att alla organisationer har en ambition att inkludera mångfald, men ofta misslyckas med att förändra beteenden och kulturer inom organisationen.

”Jag tänkte i början att det är de stora problemen vi måste lösa, med stora lösningar. Men ju mer jag har jobbat har jag insett att det som verkligen gör skillnaden och skapar lösningar, det är beteenden”, säger hon. 

Hon menar att det handlar om att ”hacka” sin egen hjärna för att ändra beteenden, och det kan vara så enkelt som att ha en tom stol med vid beslutsfattande, för att påminna om att man inte vet allt eller ser alla perspektiv.

”Med inkluderingsrutiner designar vi om kontexten för att få in mångfalden.”

Matsvinnsbolaget vill musta dina äpplen i höst

Rscued slår ihop sig med Ica och lokala idrottsföreningar runt om i landet för att ta hand om överblivna trädgårdsäpplen. Det innebär nya terränger för matsvinnsbolaget som fått fart på tillväxten igen.  

Rscued är mest kända för sina smoothies och juicer. Bolaget gör även chips, jord och rödbetshummus.
Rscued är mest kända för sina smoothies och juicer. Bolaget gör även chips, jord och rödbetshummus.Foto:Nathalie Blixt

Initiativet provades redan under förra året men kommer att skalas upp i år. På 13 orter i Göteborg, Stockholm och Skåne kommer trädgårdsägare kunna registrera sig på Rscueds app för att få äppelträdens överblivna frukter hämtade under hösten.

”Jag har funderat länge över hur man kan ta hand om privatpersoners äpplen. Det är hundratusentals ton som ruttnar bort varje höst. Så jag ringde Ica-stiftelsen med idén och de kopplade ihop mig med organisationen Städa Sverige som engagerar ungdomar och föreningar med att samla skräp. Det var så det började”, säger Rscueds vd Truls Christenson.

Trädgårdsägare kan även välja att själva lämna in äpplena. Annars är det de lokala idrottsföreningarna kopplade till Städa Sverige som kommer att sköta insamlingen. Föreningarna kommer att få in 20.000 kronor för fyra halvdagars arbete från den lokala Ica-butiken och Ica Stiftelsen samt 1 krona per kilo äpplen från Rscued. Insamlingen sker varannan söndag med start 21 augusti.

Läs mer: Produktutveckling i raketfart – tillväxtmaskinen täljer guld på matsvinnet 

Målsättningen är att samla in minst 15 ton äpplen i höst som Rscued sedan mustar och säljer i Ica-butiken på den orten där de plockades. 

”Det är svårt att förutse hur mycket vi kommer att få in. Vi sätter 15-20 ton som en basnivå men det kan bli mycket mer”, säger Truls Christenson som vill att det ska bli ett område som växer till nästa år.

”Var det än finns en Ica-butik och en idrottsförening kan vi göra det här. Nu fokuserar vi på de 13 orterna som finns men vi tar emot intresseanmälningar till nästa år.”

Både användandet av en app och att samla in frukt från privatpersoner är nya områden för Rscued som hade ett hack i tillväxtkurvan i fjol. Efter att ha ökat omsättningen med nära 500 procent mellan 2017 och 2020, då bolaget slutade upp med 24 miljoner kronor, var det knappt någon tillväxt i fjol. Men i år har det börjat röra på sig igen och Rscued är på väg mot en omsättning på 35 Mkr.

”Efter en knackig start i januari och februari har vi haft ett fantastiskt halvår. Vi vet att vi kan vara lönsamma men vi satsar på att bygga en grund för fortsatt expansion med nya lokaler, maskiner och en ny fabrik. Fokus ligger fortsatt på Sverige men nästa år börjar vi planera för en utlandsexpansion”, säger Truls Christenson.

Prenumerera på Hållbart näringslivs nyhetsbrev 

Följ oss på Twitter 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera