ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Hela listan: Sveriges 33 största talanger inom hållbarhet

  • Isabella Palmgren, vd Mimbly, Alexandra Davidsson, generalsekreterare Medveten konsumtion och Erik Wottrich, hållbarhetschef Tele 2 Foto: Montage
  • Foto: Press
  • Foto: Daniel Söderberg
  • Foto: Fotograf, Patrik Olsson

Tidningen Aktuell Hållbarhet har tillsammans med sina läsare listat 33 hållbarhetstalanger som kommer kämpa för att nå målen i Agenda 2030.

Aktuell Hållbarhet har listat 2020 års 33 entreprenörer, kommunikatörer, ingenjörer, idealister, aktivister och jurister som alla driver på den hållbara utvecklingen.  

Samtliga på listan är är 33 år eller yngre. Här återfinns bland andra:

Alexandra Davidsson, 29, Generalsekreterare för föreningen Medveten Konsumtion

”Genom folkbildningskampanjer som ”Buy nothing day” och ”White Monday” har hon och hennes team lyckats få en enorm exponering genom sociala medier. Hashtagen för ”White Monday” uppges ha exponerats 75 miljoner gånger i 23 länder med över 500 deltagande företag, organisationer och influencers”, skriver Aktuell Hållbarhet. 

Ett annat namn på listan är Isabella Palmgren, 28, vd och grundare av Mimbly, startupbolaget som nyligen vann pitchtävlingen Female Founders. Mimbly har tagit in 8,5 miljoner kronor för att få företagets produkter på marknaden. Mimbly har utvecklat ett system till tvättmaskiner som återvinner vatten, sparar energi och filtrerar bort mikroplaster under tvättning. 

Ett tredje namn är Erik Wottrich, 33, hållbarhetschef på Tele2. ”Enligt en av dem som nominerat Erik till listan är han på Tele2 också drivande i att utmana normer kring hur företag kan göra affärer och samtidigt förändra världen till det bättre”, skriver Aktuell Hållbarhet.

Här hittar du hela listan över 2020 års hållbarhetstalanger. 

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer