ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Halverad portfölj bingo för Folksam

  • Foto: Hasse Holmberg / TT

Folksamgruppens beslut att ändra innehaven i de utländska investeringsportföljerna har lett till 30 procents lägre koldioxidavtryck. 

Folksamgruppen berättar i ett pressmeddelande att det minskade koldioxidavtrycket har skett samtidigt som portföljerna slagit relevanta index för den globala börsutvecklingen.

Beslutet att ändra innehaven i de utländska investeringsportföljerna, och som meddelades den 7 maj i fjol, gick i praktiken ut på att halvera antalet bolag i portföljerna. 

Förhoppningen var att åtgärden skulle minska portföljernas klimatavtryck med 20 procent. 

”Vi är mycket nöjda med att det faktiska utfallet överträffat våra förväntningar. Saken blir inte sämre av att de nya utländska aktieportföljerna levererat mycket konkurrenskraftig avkastning. Under de tre kvartal de varit i bruk under 2019 har den globala börsutvecklingen överträffats med mellan 1,3 och 1,5 procentenheter och den positiva utvecklingen har fortsatt i början av 2020”, säger Michael Kjeller, chef kapitalförvaltning och hållbarhet på Folksamgruppen, i en kommentar. 

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer