1515

Halverad portfölj bingo för Folksam

Folksamgruppens beslut att ändra innehaven i de utländska investeringsportföljerna har lett till 30 procents lägre koldioxidavtryck. 

Foto:Hasse Holmberg / TT

Folksamgruppen berättar i ett pressmeddelande att det minskade koldioxidavtrycket har skett samtidigt som portföljerna slagit relevanta index för den globala börsutvecklingen.

Beslutet att ändra innehaven i de utländska investeringsportföljerna, och som meddelades den 7 maj i fjol, gick i praktiken ut på att halvera antalet bolag i portföljerna. 

Förhoppningen var att åtgärden skulle minska portföljernas klimatavtryck med 20 procent. 

”Vi är mycket nöjda med att det faktiska utfallet överträffat våra förväntningar. Saken blir inte sämre av att de nya utländska aktieportföljerna levererat mycket konkurrenskraftig avkastning. Under de tre kvartal de varit i bruk under 2019 har den globala börsutvecklingen överträffats med mellan 1,3 och 1,5 procentenheter och den positiva utvecklingen har fortsatt i början av 2020”, säger Michael Kjeller, chef kapitalförvaltning och hållbarhet på Folksamgruppen, i en kommentar. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?