ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Hållbart näringsliv

Hållbarhetsproffs jublar över H&M:s nya vd

  • Helena Helmersson Foto: Amanda Lindgren

Helena Helmersson som under fem år var hållbarhetschef på H&M utsågs på förmiddagen i dag till ny vd för modejätten. Ett beslut som välkomnas av flera hållbarhetsexperter. 

”Helena Helmersson blir ny vd för H&M. Hon var hållbarhetschefernas smartaste superstar för 8 år sedan, när jag var hållbarhetschef. Det är väldigt inspirerande att en person med så djup och bred kunskap om hållbarhet blir vd för ett globalt bolag som är normerande och ledande”, skriver Stina Billinger, statssekreterare på näringsdepartementet och tidigare hållbarhetschef på bland annat Storebrandkoncernen, på Twitter.

Även Amanda Lundeteg, vd för Allbright, betonar att Helena Helmersson uppskattats för sitt hållbarhetsarbete och skriver ”Från hållbarhetschef till vd! På jätten @hm dessutom. Hoppas fler bolag följer detta goda exempel. Grattis Helena Helmersson - den mest hyllade hållbarhetschefen jag hört talas om”, på Twitter.

Helena Helmersson har arbetat på H&M sedan 1997 och utsågs till hållbarhetschef 2010. Sedan 2015 har hon arbetat som produktionschef i Hongkong. Nu efterträder hon Karl-Johan Persson som föreslås bli ny ordförande för H&M. 2014 utsågs Helena Helmersson till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer, med hennes roll som hållbarhetschef som motivering.

”Kul med Helena Helmersson som ny vd för för en mer hållbar modeindustri!”, skriver nu Karin Stenmar, hållbarhetschef på Folksamgruppen, på Twitter.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer