1515

Hållbarhetsproffs jublar över H&M:s nya vd

Helena Helmersson som under fem år var hållbarhetschef på H&M utsågs på förmiddagen i dag till ny vd för modejätten. Ett beslut som välkomnas av flera hållbarhetsexperter. 

Helena Helmersson
Helena HelmerssonFoto:Amanda Lindgren

”Helena Helmersson blir ny vd för H&M HM B -1,09% Dagens utveckling . Hon var hållbarhetschefernas smartaste superstar för 8 år sedan, när jag var hållbarhetschef. Det är väldigt inspirerande att en person med så djup och bred kunskap om hållbarhet blir vd för ett globalt bolag som är normerande och ledande”, skriver Stina Billinger, statssekreterare på näringsdepartementet och tidigare hållbarhetschef på bland annat Storebrandkoncernen, på Twitter.

Även Amanda Lundeteg, vd för Allbright, betonar att Helena Helmersson uppskattats för sitt hållbarhetsarbete och skriver ”Från hållbarhetschef till vd! På jätten @hm dessutom. Hoppas fler bolag följer detta goda exempel. Grattis Helena Helmersson - den mest hyllade hållbarhetschefen jag hört talas om”, på Twitter.

Helena Helmersson har arbetat på H&M sedan 1997 och utsågs till hållbarhetschef 2010. Sedan 2015 har hon arbetat som produktionschef i Hongkong. Nu efterträder hon Karl-Johan Persson som föreslås bli ny ordförande för H&M. 2014 utsågs Helena Helmersson till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer, med hennes roll som hållbarhetschef som motivering.

”Kul med Helena Helmersson som ny vd för för en mer hållbar modeindustri!”, skriver nu Karin Stenmar, hållbarhetschef på Folksamgruppen, på Twitter.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?