ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Hållbara bolag

Hållbarhetshausse bland börsbolagen

  • Di:s chefsredaktör Peter Fellman och Aktuell Hållbarhets dito Mikael Salo. Foto: Pax Engström Nyström

Allt fler börsbolag hanterar hållbarhetsfrågorna på ett affärsstrategiskt plan. Det ser vi tydligt när Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Lunds universitet för andra året rankar börsbolag ur ett hållbarhetsperspektiv.

Syftet med rankningen Hållbara bolag 2019 är att lyfta fram föredömen och goda exempel med också att peka ut förbättringspotentialen i de branscher som rankas.

Det är positivt att se en rejäl ambitions- och aktivitetshöjning över linjen i de bolag som vi rankade även ifjol. Vi har i år också lyft in detaljhandelns och finansmarknadens aktörer liksom bankerna.

I temat Hållbara bolag kan du läsa om resultatet och möta branschvinnare som berättar om sina strategier, utmaningar och tankar om framtiden.

En riktigt spännande utveckling ser vi just nu i finanssektorn som är på väg att bli en katalysator för näringslivets klimatomställning. Där kommer en kombination av kommande EU-lagstiftning, rapporteringsramverk och en ökad medvetenhet hos ägare och investerare om de risker och möjligheter som klimatomställningen innebär snabbt att förändra kraven på börsbolagen.

De bolag som ännu inte lyft frågorna på högsta nivå tar stora affärsrisker.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer