ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Grönt ljus för grön statsobligation

  • Foto: Jesper Frisk

Svenska staten kommer nästa år att ge ut sina första gröna obligationer.

Regeringen har beslutat att ge Riksgälden i uppdrag att planera för att ge ut gröna statsobligationer med början nästa år. Pengarna ska kunna gå till olika miljöbefrämjande åtgärder, sade finansmarknadsminister Per Bolund vid en pressträff där delar av regeringen framträdde.

Gröna obligationer har i Sverige tidigare emitterats av både privata och offentliga aktörer. 

”Att staten nu ger ut gröna obligationer är en viktig del i omställningen mot en hållbar utveckling. Finansmarknaden spelar en central roll i denna omställning och genom att främja marknaden för gröna obligationer vill regeringen öka möjligheterna till hållbara investeringar, säger finansmarknadsminister Per Bolund i ett pressmeddelande. 

Enligt uppdraget bör valet av lämpliga gröna utgifter utgå från det klimatpolitiska ramverket samt regeringens klimat- och miljöpolitik.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer