1515
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

Gröna jobb ska dämpa effekten av coronakrisen

Arbetslösheten till följd av coronapandemin ska minskas med hjälp av en nysatsning på gröna jobb, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Foto:Björn Solfors

Det är regeringens ambition när 150 miljoner kronor nu avsätts under året för att Naturvårdsverket, länsstyrelserna och Sveriges geologiska undersökning tillsammans med Skogsstyrelsen ska anställa personer långt från arbetsmarknaden med subventionerad anställning för att utföra enklare arbetsuppgifter inom främst natur- och skogsvårdande skötsel.

Enligt regeringen kan natur- och skogsvården bidra till att minska spridningen av växtskadegörare, till exempel granbarkborre. Gröna jobb är också en insats för att öka kompetensförsörjning i branschen. Deltagarna i satsningen får kompetens som efterfrågas av näringslivet inom gröna näringar, vilket ökar förutsättningarna för senare anställning i näringslivet.

”Liknande satsningar har tidigare fungerat bra för personer som riskerar att hamna ännu längre från arbetsmarknaden. Det är viktigt att vi nu kan nysatsa, inte minst för att åtgärderna också bidrar positivt till natur- och skogsvård”, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) i en kommentar


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?