ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Gröna företagslån införs för mindre bolag

  • Nordea inför gröna företagslån.

Nordea som för ett år sedan emitterade en grön obligation utvecklar nu sin finansiering med så kallade gröna företagslån.

Lånen som ska främja gröna investeringar införs bland annat för att små och medelstora företagskunder ska kunna utveckla sitt hållbarhetsarbete. 

Exempel på investeringar som lånen är tänkta för handlar om energieffektiva fastigheter, vindkraft, vattenrening, elbilar och solenergi. Det första gröna lånet har tecknats av företaget K2A som jobbar med miljöanpassad bostadsproduktion. 

Nordea säger sig samtidigt vara första aktör som erbjuder gröna lån till små och medelstora företag inom flera branscher.

"Det unika med gröna företagslån är att hela kedjan är grön, det vill säga från vår marknadsupplåning till kundens investering och finansiering, och att vi kan erbjuda det till små och medelstora företag", säger Magnus Montan, Nordenchef business banking på Nordea.

Skillnaden mot gröna obligationer beskriver han som att gröna obligationer mestadels är avsedda för större företag som har tillgång till kapitalmarknaden.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer