ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Global Compact vill få med finans- och ekonomichefer

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT

Med ett nytt initiativ vill Global Compact få näringslivets finans- och ekonomichefer att driva företagens strategier och investeringar i linje med Agenda 2030.

Syftet med det nya nätverket ”Financial innovation Platform” är bland annat att minska det finansieringsbehov på 20 till 30 biljoner kronor som enligt Global Compact krävs för att nå de globala målen för hållbar utveckling.

”Med dagens investeringar blir det omöjligt att nå målen till 2030. Det är dåligt för människor, samhället, miljön och näringslivet”, säger FN:s vice generalsekreterare Amina J. Mohammed i en kommentar.

En förhoppning med det nya nätverket är att ingående finans- och ekonomichefer tillsammans ska utveckla nya finansieringsmodeller med hållbarhetsfokus. Tanken är också att det inom nätverket ska utvecklas guider för hur olika investeringar påverkar Agenda 2030-målen och göras kartläggningar av finansiella instrument. Som ett nytt exempel lyfts den Agenda 2030-obligation som det italienska energibolaget Enel nyligen lanserade.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer