ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Georg Kell: Pengarna har fått ett syfte

  • Följ inte den populistiska strömmen, uppmanar Georg Kell. Foto: Alex Brandon

Finanssektorn har börjat flytta kapital i en hållbar riktning, enligt Georg Kell, ordförande för kapitalförvaltaren Arabesque och grundare och före detta vd för FN:s Global Compact.

Det är i dag bevisat att företag med ett effektivt hållbarhetsarbete presterar bättre ekonomiskt än företag med ett svagt eller obefintligt hållbarhetsarbete. Det här gör att finanssektorn nu till slut börjar flytta kapital i hållbar riktning, vilket skapar en enorm möjlighet att lösa världens hållbarhetsutmaningar. Det var det främsta budskapet när Georg Kell, ordförande för kapitalförvaltaren Arabesque och grundare och före detta vd för FN:s Global Compact, under tisdagen avslutningstalade på konferensen Hållbart Näringsliv.

"Vi pratar om pengar med ett syfte. Jag tror att det här kan vara den revolution som krävs för att ställa om", sade han till konferensens cirka 400 deltagare.

Enligt Arabesques data om företagens hållbarhetsarbete gör företagen som ligger i det övre 20-procentsskiktet hela 4,3 procent högre vinster än de företag som tillhör de lägsta 20 procenten.

En ytterligare stark trend som gör att finanssektorn nu till slut börjat engagera sig i bolagens hållbarhetspåverkan och hållbarhetsarbete är enligt Georg Kell den snabba digitala utvecklingen som kraftigt ökat tillgången på data om företagen.

I ett sista medskick på konferensen uppmanade Georg Kell Sveriges företag att fortsätta och öka sina hållbarhetsambitioner, trots motstridiga trender som signaleras från bland annat Trumpadminstrationen och populistiska företeelser i Europa.

"Följ inte den populistiska strömmen som vi ser i världen just nu. Den trenden kommer att vända. Att stå fast vid sina värderingar kommer att löna sig i längden."

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer